Bo Krogvig - Socialdemokraternas valgeneral

Socialdemokraterna rustar för krig. De Socialdemokratiska trupperna i valrörelsen skall ledas av valgeneralen Bo Krogvig. Han flankeras av Karin Pettersson, kommunikationschef, Anna Helsén, presschef hos Mona Sahlin och Lars "Laban" Bengtsson som sköter samordnings- och kommunikationsfrågor. Överbefälhavare Sahlin har härmed ett mycket starkt "bunkergäng".
-
Jag har inte haft förmånen att träffa Krogvig (jag kommer dock att få träffa honom på lördag, då Allmänna Utskottet har sin höstupptakt), men Katrine Kielos har träffat honom och hennes ledarkrönika Bla bla bla bla handlar om Krogvig:
-
I amerikanska filmer om politik brukar det ofta förekomma en något excentrisk politisk konsult. Han eller hon kommer in någonstans i slutet, kör kanske en konstig bil eller klär sig lite udda, men vinner förstås valkampanjen åt filmens mer konventionella hjältar och sedan rullar eftertexterna. Jag har alltid föreställt mig Bo Krogvig som en svensk motsvarighet till denna arketyp.
-
En excentrisk politisk konsult, som tagen från serier som Vita huset eller Commander in Chief , är precis vad Socialdemokraterna behöver. Jag är mycket nöjd med valet av Bo Krogvig (och att han tackade ja).
-
Till Kielos ville Krogvig inte ge några specifika kommunikationsråd, utan säger lite kryptiskt: Folk måste tycka att bilden du ger av dig själv är mer spännande än den bild motståndaren ger av dig. Och man måste hitta nya ord. Politiken tar sältan ur så många ord. I VA.se är han dock mer talför.
-
Bo Krogvig tillträder tjänsten som valgeneral 1 november.
-
Jag är gärna soldat i Socialdemokraternas armé, eftersom jag, i motsats till Lars Winnerbäck, har ett korståg mot Moderaterna som jag vill gå.
-
Foto: VA.se

Inga kommentarer: