Friheten är röd (Del II)

Thomas Hartman har fått tillfälle att kritisera partistyrelsen i frågan om FRA (se inslag ovan). Kritik jag delar med Hartman. I sitt inlägg Integritet: Sossarna glider som en tvål i FRA-frågan skriver han bland annat: Varför bifaller partistyrelsen i så fall inte vår motion om att pausa alla beslut som hotar våra fri- och rättigheter?
-
Det är en fråga jag också har ställt i mitt inlägg Friheten är röd. I inlägget skrev jag också:
-
Fortfarande har ombuden på Jobbkongressen möjlighet att köra över partistyrelsen. Ett moratorium för integritetskränkande lagstiftning kan bli verklighet om ombuden säger ja till den motion som vi, Sossar mot Storebror, förespråkar. Min uppmaning till ombuden på Jobbkongressen:
-
Friheten är röd. Säg ja till motionen om ett moratorium för integritetskränkande politik. Gör om, gör rätt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jäkla trams, det var sossarna som tog fram lagförslaget från början så gå inte på som om att sossarna skulle vara frihetens försvarare. Det har de aldrig varit. Sossarna säger ju till och med rent ut att de tycker att den nuvarande kompletteringen gör signalspaningen för ineffektiv - men samtidigt vill de riva upp den av integritetsskäl. Som vanligt säger de emot sig själva liksom de gör i budgetdebatten.

FRA-lagen behövs och är i grunden bra, men nu sitter det en massa människor där ute som är så förbannat oroliga för att någon operatör av misstag ska läsa deras mail att de inte vet vart de ska ta vägen.

Paranoida töntar, konspirationsteoretiker eller bara totalt ignoranta till den moderna underrättelsevärld vi lever i. Och så finns det självklart alla de som resonerar "ingen rök utan eld" och hänger på oron.

Om vänsterpartierna tog det här landets säkerhet på allvar hade debatten sett helt annorlunda ut, men av döma av deras slarvigt beräknade försvarsförslag så är det förmodligen för mycket att begära.

Istället ägnar man sig åt omåttlig populism, och att inte Peter Rådbergs tunga svartnar när han står i riksdagen och predikar är ju ett rent under.

Anonym sa...

Gäller det trafiksäkerheten ?
För något skydd mot fascistiska lagar, och grundlagsbrott kan det inte röra sig om.
Vilken underrättelsevärld lever du i ? Är du underrättad om Newtons lagar för bl.a. gravitationen ?
Ta då och kasta ett öga på själva den "självklara" orsaken till dessa lagar tll "försvar" av vår "säkerhet", nämligen 9/11.
Det är verkligen synd att inte tungan svartnade på de som transiterade tyska trupper genom Sverige, liksom att den inte svartnar på populistiska folkfiender i dagens Sverige.
Dina lögner ligger i öppen dager, det gynnar inte vår säkerhet att delta i fasciststaters krigföring, startad på det mest diaboliska sätt, eller att våra grundlagar och Europakonventionen inte efterlevs.