Om män hade mens (Del II)


Om män hade mens, så skulle det funnits mycket forskning på detta område. Det skulle finnas bättre mediciner. Om män hade mens, så skulle intimhygien vara gratis eller åtminstone mycket billigare. Om män hade mens, så skulle de ha två betalda dagar i månaden, då de slapp jobba. Om män hade mens, så skulle de skryta om den.
-
Om män hade mens, har jag skrivit om tidigare, men idag har jag ätit den sista tabletten av märket Feminax och det föranleder ytterligare ett inlägg på temat menstruation.
-
Feminax finns inte att köpa i Sverige. I England är den och den ännu starkare varianten (Feminax ultra) receptfria. Ipren i all ära, men den biter inte på mina menssmärtor. Nej, det enda som biter är en receptbelagd medicin som heter Orudis och den fungerar inte alls lika bra som Feminax (vidare tar min mage stryk av Orudis).
-
När min Orudis tar slut, måste jag först ringa vårdcentralen och boka en tid. När jag har fått en tid, måste jag gå till vårdcentralen (ofta dubbelvikt av menssmärtor) och träffa en läkare som skriver ut receptet till mig. Jag anser att jag belastar vårdcentralen i onödan och därtill måste jag betala en patientavgift.
-
I genomsnitt har en kvinna 500 menstruationer under sin livstid. Varför finns det så få mediciner i Sverige som är utformade specifikt för att lindra menssmärtor? Varför kan inte de mediciner, som bland annat lindrar menssmärtor, vara receptfria i Sverige? För övrigt anser jag att man bör slopa karensdagen för de kvinnor som måste vara hemma på grund av menssmärtor.

Inga kommentarer: