Kristdemokraterna och trovärdigheten

Tänk vilket härligt frihetligt vallöfte: att politiker inte i onödan ska lägga sig i människors vardagsliv; att politiker faktiskt ska respektera medborgarnas rätt till egna livsval.Men nu har han gjort det igen, Göran Hägglund har recyklat sin väckelsepredikan om "verklighetens folk". [...] Problemet är att avsändaren är ungefär lika trovärdig som ett Nigeriabrev. US- dollarna finns inte på kontot och KD:s nya politik finns inte i verkligheten.
-
Ovanstående skriver Eric Erfors i S:t Göran & KD-draken. Jag håller med min partikamrat, Johan Westerholm, att Erfors bäst fångar trovärdigheten i Kristdemokraternas nykonservativa politik. Kristdemokraterna vill nämligen företräda "Verklighetens folk". På sin hemsidan har KD till och med definierat vilka som tillhör detta folk.
-
Erfors ger dock en rad exempel på förslag från KD:s medlemmar, som snarare visar på att de vill ha ökad myndighetskontroll. Även Alliansfritt Sverige har exempel på några motioner som KD har lagt under AMT (allmänna motionstiden) i år och som går stick i stäv med KD:s "vilja" att politiker inte ska lägga sig i människors liv:
-
obligatoriskt "värdegrundsarbete" i grundskolan
att ungdomar inte ska ha så mycket sex
att ensamstående inte ska få hjälp att skaffa barn
öka myndigheternas inflytande över kvinnors abortbeslut
tvångsvårda somliga missbrukare för att de är gravida
förbud för människor av samma kön att ingå äktenskap
-
Osökt kommer jag att tänka på Berglins seriestrip Verklighetens folk.
-
Fredrik Pettersson - Här är dom – Verklighetens folk!
HBT-sossen Nyckeln till "Verklighetens folk"

Inga kommentarer: