7,7 kg kongressmaterial

Dagens styrketräning/motion har varit att hämta kongressmaterialet från 68:an. 1107 motioner har inkommit till partikongressen (och inte 1707 motioner som SvD skriver). Jag vet inte hur många att-satser det är. SvD skriver att det är sammanlagt 8000 att-satser, men eftersom morgondraken har angivit fel antal motioner, vet jag inte om tidningen är att lita på. Dock vet jag, efter att ha läst Hannah Bergstedts blogginlägg Är det en merit att ha varit på 10 kongresser?, att kongressmaterialet väger 7,7 kg.
-
Nu kanske jag är orättvis (vilket en och annan Moderat kommer att anse), men till Moderaternas stämma inkom 57 motioner men (för rättvisans sak) förekom också något som de kallar för propositioner. Sju propositioner inkom även. När jag läste på Moderaternas hemsida att endast 57 motioner hade inkommit till kongressen, var jag tvungen att ringa dem och fråga om det verkligen förhöll sig så och det gjorde det. Kvinnan, jag var i kontakt med, tänkte också räkna hur många att-satser det var, men jag avböjde (jag vill ju inte uppehålla Moderaterna vid min lilla fråga, de har väl viktigare saker för sig?). [Uppdatering klockan 18:30] Lena Dahlström meddelar mig att jag har redogjort för Moderaternas arbetsstämma och inte Moderaternas partistämma. På Moderaternas partistämma 2007 inkom 135 motioner.
-
Nu handlar ju inte en kongress om kvantitet utan kvalitet. Därför inser även jag att jämförelsen med Moderaternas arbetsstämma eller partistämma är orättvisa. Vad jag snarare undrar - hur ska Socialdemokraternas jobbkongress hinna med 1107 motioner på fem dagar?
-
Allt om Socialdemokraternas jobbkongress hittar du här (även kongressmaterialet i pdf).

Inga kommentarer: