En viktig frihetsreform

Det är en viktig "frihetsreform" att även personer av samma kön ska kunna bli äkta makar, sade Mona Sahlin till SvD i april. Det är en viktig frihetsreform, som är av det här intressanta och ovanliga slaget att man kan utvidga friheten för en grupp utan att någon annan grupp ser någonting gå förlorat, säger Fredrik Reinfeldt till SvD idag.
-
Frihetsreform är ett vackert ord. Låt oss nu gå från ord till handling statsminister Reinfeldt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dm har lovat ett utarbetat förslag till hösten. Jag tror att dom kommer hålla det. Det är inte en enkel liten lagändring, utan det krävs ett väl igenomtänkt förslag.

Den könsneutrala sambolagen blev ju modifierad efter eftersom man inte tagit hänsyn till alla människor som inte bor ihop med någon som dom har ett förhållande med.

Beatrice Ask som var emot partnerskapet är för könsneutralt äktenskap. Hur man kan säga att det är samma gamla högerpolitik förvånar mig.

Alliansen vill genomföra förslaget på sina villkor inte genom sönderstressande från sossar som bestämde sig för att vänta på remisserna i mars, men helt plötsligt tyckte att det gick för långsamt av taktiska skäl.

Sossarna har skapat en konflikt som inte finns i den här frågan.