Das Leben der Centerpartei

De två centerpartisterna, Annie Johansson och Fredrick Federley, ser bekymrade ut.
Folkpartiet och Centern värnar om integritet, frihet och öppenhet. Centern har till och med skrivit ett manifest, där det bland annat står:
Jag såg delar av Fredrick Federleys anförande igår. Jag tycker det var pinsamt. Många berömde hans känslomässiga utspel, som blott och bart var ett spel för gallerierna. Federley och andra borgerliga tvivlare, har givit vika till förmån för regeringen (läs moderaterna), regeringsmakten och en enad allians. Återremittering, modifiering eller ny förpackning av FRA-lagen, kalla det vad ni vill, men faktum kvarstår - lagen är vedervärdig. FRA kommer att scanna våra mejl, chattar och telefon.
-
Här hade enskilda, borgerliga riksdagsledamöter chansen att stå upp för sin övertygelse, att bli hjältar i svenska folkets ögon och vad gör de?! De faller för partipiskan. Det här handlar inte om partipolitik. Det handlar inte om att "rösta med oppositionen", det här handlar om människor. Vi är många som läst George Orwells bok 1984, vi är många som har sett filmen Das Leben der Anderen. Jag hade tysk släkt i det forna DDR. Jag var där före murens fall och efter murens fall. Skillnaden var påtaglig, framför allt vad mina släktingar vågade berättade, efter murens fall.
-
Att FRA-lagen är i högsta grad en hbt-fråga har jag skrivit om tidigare. De borgerliga ledamöter som värnar hbt-personers fri- och rättigheter har jag inte längre någon tilltro till. De som röstar ja till lagen, Fredrick Federley, Birgitta Ohlsson med flera - nästa gång ni säger att ni värnar om hbt-personers fri- och rättigheter och ett öppet samhälle - så kommer ingen att tro er. Regeringsmakten var viktigare än er egen övertygelse. Vill vi ha det som i det forna Sovjet, vill vi ha ett Stasi i Sverige? Eric Erfors skriver "Bodström byggde folkövervakningshemmet. Tolgfors möblerade det" (Expressen). Besvikelsen är stor en dag som denna. Snart kommer vi att få se platsannonserna från FRA: lingvister sökes, analytiker sökes...
-
Någon bloggare där ute som har upprättat en lista på ord som kan tänkas fastna i FRA:s nät? Ge mig den nu! Den skall bifogas i allt jag skickar när lagen träder i kraft!
-
I ärlighetens namn, tror moderaterna att terrorister och kriminella är så jla dumma i huvudet, att de skickar känslig information som kan snappas upp av FRA?! Vad är nästa steg? Att Posten får tillåtelse att öppna alla kuvert? Das Leben der Anderen... snart är vi där!
Das Leben der Anderen

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är det klart - På rekordtid har FRA-lagen fått en liten fasadrenovering och nu lär alla riksdagsmän rösta ja. Diskussione återupptas i riksdagen i kväll.
Vad säger det i så fall om de tidigare så kritiska riksdagsmännen (Federley m fl)?