Den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting blundar för verkligheten

Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting:
-
Stoppa Hiv-döden i Stockholm
-

Idag ska psykiatriberedningen i Stockholms läns landsting besluta om hur man ska stoppa blodsmitta bland missbrukare som injicerar. Men den borgerliga majoriteten, med folkpartiets Birgitta Rydberg i spetsen, blundar återigen för verkligheten och håller huvudet högt i ideologisk tjurskallighet. Det blir inget sprututbytesprogram och inga pengar till Stockholms brukarförening i majoritetens förslag.
-
- NU måste Birgitta Rydberg och den borgerliga majoriteten lägga ned striden mot missbrukarna och istället ta upp striden mot den Hiv-epidemi som rasar i Stockholms län, säger Dag Larsson, oppositionslandstingsråd för socialdemokraterna.
-
Folkpartiet håller på att kväva den enda livlina som många missbrukare i länet har. Stockholms brukarförening har två år i rad nekats bidrag från landstinget, i något som bäst kan liknas vid en personlig vendetta från landstingsrådet Birgitta Rydbergs sida. De övriga borgerliga partierna står passiva vid sidan av och låter Stockholms Brukarförening tyna bort. Häromdagen meddelade de att de fått avskeda en av två anställda. Stockholms Brukarförening är en förening där före detta missbrukare hjälper aktiva missbrukare in till vård och behandling. De är ombud för sina kamrater och hjälper dem att få rätt vård och bemötande.
-
— Idag kommer jag föreslå att vi snarast inför ett sprututbytesprogram för missbrukare och att vi ger Stockholms Brukarförening 1 miljon i bidrag, säger Dag Larsson.
-
Presskontakt:
Ida Strutt
Pressekreterare 070-737 39 38

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där stämmer ju inte. Sossarna har ju bara svängt om på senaste tiden isf. Centern har länge varit för sprutbyten. Men länge har dom bara haft stöd från vänsterpartiet.

Jag är även en av dom som är för sprutbyten. Den så kallade ideologiska tjurskalligheten har inte existerat.

Jag är själv liberal och jag är för ett sprutprogram.

Alexandra Einerstam sa...

Ja, men... varför motsätter sig folkpartiet med Birgitta Rydberg i spetsen?