Mitt hjärta är tyskt och svenskt

Jag hejar på Tyskland. Naturligtvis hejar jag på Sverige också. Jag såg matchen igår och förstår varför Lukas Podolski var återhållsam med sin glädje när han gjorde mål igår.
-
Jag kommer ihåg VM i Tyskland 2006. För första gången vågade tyskar vifta med sin tyska flagga och vara stolta över den, därför är det beklämmande att läsa i SvD och Aftonbladet att tyska fans skrikit rasistiska ramsor så som "alla polacker bör ha gula stjärnor". IDIOTER! Mer än 50 tyska supportar arresterades och för min del kan de sitta i sina celler resten av EM. Dessa "fans" eller "supportrar" förstör för fotbollen! De förstör för Tyskland!
-
P.S. De tyska matchtröjorna är hiskeligt fula!
-

1 kommentar:

Anonym sa...

Det de gorde där var bara toppen på isberget. Jag är polack, men studerar i Tyskland just nu. Igår tittade jag på matchen i en bar med 3 andra polacker och massor med tyskar. De som ställde till med problem i Klagenfurt var nynazister, men de som var i baren var helt vanliga tyskar. Det jag fick höra igår var väldigt sorgligt och gjorde väldigt ont. Jag kom till Tyskland öppen och fördomsfri, men kommer att lämna landet med en klar bild, att inget har förändrats sedan kriget, det är bara en ny generation.