"Vi känner verkligheten särskilt väl"

och Vi är det enda parti som verkligen försvarar familjen, sade bland annat partiledare Göran Hägglund på kristdemokraternas riksting i Norrköping (Aftonbladet). Två uttalanden som går stick i stäv med det som kallas för verkligheten.
-
Om nu kristdemokraternas känner verkligheten särskilt väl, borde då inte människor i "verkligheten" rösta på kristdemokraterna i betydligt större utsträckning? Kristdemokraterna är och förblir ett litet parti runt 4%-spärren.
-
Kristdemokraterna anser sig vara det enda parti som försvarar "familjen". Om kristdemokraterna menar den patriarkala, heterosexuella, monogama kärnfamiljen, där fadern är familjeförsörjare och modern sköter markservicen, har Hägglund naturligtvis rätt. Inget annat riksdagsparti önskar en sådan bakåtsträvande, omodern, moralkonservativ, ojämställd familjepolitik, så som kristdemokraterna gör.
-
Hotet mot familjen är, underförstått, vi hbt-personer.
-
Vi jobbar för ett tryggare Sverige. Ett schystare Sverige. Ett Sverige där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter, säger Hägglund i sitt tal. Vad konstigt är att partiledare och tillika socialminister Hägglund låter påskina att de svenska medborgarna använder de sociala skyddsnäten som "hängmatta". Om Göran Hägglund gjorde en prao ute i den så kallade verkligheten, till exempel på enheten för försörjningsstöd, skulle han bli varse om att det endast är ett fåtal som fuskar!
-
Det finns uppenbarligen olika "verkligheter", beroende på vilka glasögon man bär.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag undrar om du skulle vilja informera i din blogg om en NK kampanj som pågår just nu. Vi är ett team som ha fått i uppgift att göra en svartvit kortfilm innehållande ett hundratal HBT personer som kysser varandra. Den här kortfilmen kommer att finnas i NKs skyltfönster ut mot hamngatan under europride veckorna.

Vi finns på Bellmansgatan 26 på Södermalm i Stockholm och vi är här idag och imorgon från 12-20..

Läs gärna mer här..

http://www.qx.se/7146/vill-du-kyssas-i-nks-skyltfonster

Vi vore tacksamma för all hjälp..

/Happytear.com

Anonym sa...

"Hotet mot familjen är, underförstått, vi hbt-personer."

Fråga dom istället för att gissa. Jag tror du gissar fel. Helt eller delvis.