Vänstern och feminismen

Vi har en finansminister, Anders Borg, som säger att han är feminist och vi har en jämställdhetsminister, Nyamko Sabuni, som säger att hon inte är det. Det är upp- och nedvända världen. Borgarna har sina lösningar på det så kallade Livspusslet: hushållsnära tjänster, vårdnadsbidraget, jämställdhetsbonus, men vad har vi socialdemokrater för lösningar?
-
Sedan socialdemokraterna blev ett feministiskt parti, har feminismen och jämställdheten kommit i skymundan. I en valanalys, som unga s-kvinnor (Rebella och Avantgarde) på uppdrag av Stockholms Kvinnodistrikt gjort, riktades skarp kritik mot partiet. Socialdemokraternas valmanifest från 2006 är är inte ett feministiskt manifest.
-
För att vinna valet 2010 måste vi socialdemokrater forma en ny, modern och radikal familjepolitik. Här bör partiet ta hjälp av S-kvinnor, men även av andra föreningar såsom till exempel HBT-socialdemokraterna och Broderskapet. För att vinna valet måste vi komma ut ur oppositionsgarderoben och vara radikala. Framför allt måste vi komma med lösningar på det så kallade Livspusslet.
................................................................................
DN
Läs också Mia Sands blogginlägg Först välfärden, nu feminismen.

Inga kommentarer: