Solidaritet & Frihet v. Egoism

Men i Stockholm blir många ensamma. Känslan av att tillhöra ett kollektiv försvinner. I mindre städer träffar man hela tiden folk man känner och påminns om att man har gemensamma intresse och behöver varandra. I Stockholm tävlar man med armbågarna. Då är det lätt att tappa solidariteten [...]
-
Detta och mycket annat skriver Johanna Graf i sitt blogginlägg Vi bär varandra inuti. Läs inlägget (hon avslutar med en mycket talande dikt, men vem är författaren)!
-
Graf undrar i sitt inlägg varför inte stockholmare i högre utsträckning röstar på socialdemokraterna. Det är ett inlägg som handlar om solidaritet, egoism, bidrag, stress, arbete, vad socialdemokraterna vill, om socialdemokraterna i Stockholm verkligen vet vad de vill...
-
Det här skrev jag i mitt inlägget Valanalys från mitt hbt-perspektiv:
-
Vi som bor i Stockholm (jag kommer hädanefter att referera till oss som "stockholmare") hör till landets mest välbärgade invånare. Vi är få som jobbar i offentlig sektor och industri. Vi jobbar snarare i service- bank och finanssektorn.
I Stockholm är det mycket individtänkande. Till exempel vill personer som jobbar i NK-disken eller på bank (trots att de har låg inkomst) inte tillhöra "förlorarna", de vill inte tillhöra en lägre klass, snarare känner de samhörighet med de övre skikten i samhället. Dessa låginkomsttagare röstar borgerligt och hänger på Stureplan och identifierar sig med de välbärgade. Det är viktigt att vi inom (s) förstår detta. Bara för att man har en låg lön och jobbar som assistent på något stort, privat företag, innebär det inte att man per automatik röstar på ett parti för att få det bättre, man röstar på det parti som står för den livsstil man egentligen vill ha.
Alla ska med sa vi sossar, men vi sade inte vart.
-
I samma inlägg skrev jag att vi socialdemokrater måste definiera frihet utifrån vår ideologi och utifrån vår värdegrund. Moderaterna och folkpartiet ger sken av att de har ensamrätt till begreppet frihet. Det går inte att sätta ©, ™ eller ® i anslutning till frihet!
-

Inga kommentarer: