En liten smärtförnimmelse...

... är på sin plats om det behövs, säger Tage Johansson till Existens (via SvD) . Johansson är representant för Maranata och att barnaga äger rum inom Maranata, visar citatet tydligt.
-
Maranata är en friförsamlingsrörelse som är för barnaga, mot abort och anser inte att homosexualitet i sig är synd, men att "utlevd" homosexualitet strider mot den kristna läran. Maranata tror heller inte på evolutionen.
-
Maranata driver inga egna privata skolor, eftersom de då måste följa skollagen och läroplanen, men det har denna sekt, förlåt frikyrka, med dess medlemmar löst på ett fiffigt sätt - hemundervisning. Hemundervisningen har beviljats av religiösa skäl. Hemundervisning ska ju ske i hemmet, men ändock har Maranata samlat barn som har hemundervisning, i något de kallar Pilgrimsskolan (min kursivering). Detta strider mot lagen!
-
Ändock anser inte Skolverkets chefsjurist Ingegärd Hilborn att Skolverket ska agera i denna fråga, utan hänvisar till kommunerna. Återigen ser vi barn hamna mellan två stolar. Om inte Skolverket vill agera i denna fråga så måste kommunerna agera (och inte som jag befarar hänvisa tillbaka till Skolverket). Det är barnen som drabbas! Kommunerna måste ta sitt ansvar, när Skolverket inte vill ta det.
-
P.S. Jag vet inte om Maranataanhängarna istället för evolutionslära, lär sina barn "intelligent design", men jag vill passa på att ge ett boktips - Per Kornhalls Skapelsekonspirationen.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Varför säger inte ni odemokratiska sossar och odemokratiska kristofobiska GudS hatare samma sak till muslimerna, era fegisar? Hälsar JIMMY från Värmland

Alexandra Einerstam sa...

Hej Jimmy! Läs mitt föregående inlägg Våld är våld. Jag tänker angripa all slags diskriminering oavsett var den dyker upp, om det så är kristna frikyrkor, eller muslimska fundamentalister som säger sig agera utifrån sin religon, när de bryter mot mänskliga rättigheter.I det här inlägget oroar jag mig för barnen.

Anonym sa...

Kristofobiska gudshatare...??? Säger så som amrisarna brukar säga "Get a life!". Jimmy får gärna gräva ner sig i ett hål och hoppas på bättre liv enligt sin bibeltro. Han kanske också tror på spagettimonstret... haha! I varje fall så tycker jag väl mest synd om honom...

Anonym sa...

Jag är kristen och jag tycker att det behöver ingripas mot det ovett som beskrivs i artikeln...

Anonym sa...

Kristofobin fortsätter: vänstermänniskorna - socialister, kommunister, anarkister, ateister, homofiler, osv - alla angriper de kristendomen i radikalismens namn, lite fattar de, att i bakgrunden står islam och väntar, på att Västerlänningarna ska ta kål på varann. De ovannämnda radikala grupperna hatas av islam och dess folk, varför? För att de är just radikaler. Trots det fortsätter radikalerna att gå islams ärenden - som Lenin själv sa: likt nyttiga idioter.

Anonym sa...

Ja just det: av mig ovannämnda grupper förökar sig knappast alls: de aborterar och lever sina frivola och meningslösa och pillerknaprande liv, för de har ingen tröst i en Gudalös tillvaro. Snart har islam tagit kål på er alla, det blir Guds sanna straff. So, brace yourselves...

Anonym sa...

det är såklart fel av dom att bedriva en sånn skola - anser jag som kristen. Gör bara inte dom till representanter för de 2 miljarder kristna världen över.

by the way,...inte konstigt att det sker ett religiöst nyvaknande i Sverige. När den strikta ateismen och blinda vetenskapstron inte räcker till, tar man till andra medel.

Som sagt. Människan är obotligt religiös, lessen Sturmark ;-)

Anonym sa...

Religösa tokstollar.

Att INTE tro på Evolutionen,
är som att förneka att man har föräldrar.

Föläldrar - Barn ÄR beviset på evolution, mer behövs inte.

Det ÄR Gud som skrivit Bibeln och uppfann mobiltelefonen. Helge Fossmos barnflicka fick ju SMS från Gud.

Alexandra Einerstam sa...

Kristofob är jag inte. Jag är döpt, gått i söndagsskola (Missionskyrkan), jag är vidare konfirmerad... Jag har med jämna mellanrum deltagit i nattvarden. För ett år sedan trädde jag ut ur Svenska kyrkan, men inte för att jag är kristofob.
-
Den islamofobi som vissa visar i kommentarerna anser jag mer skrämmande, än de fåtal kristofober som finns.