"Jag gör ingenting gratis"

... säger Maj Steen, moderat och ordförande i kommunfullmäktige i Borås (Politikerbloggen): När Insiders reporter konfronterar Maj Steen vill hon inte svara på några frågor. Inte utan att få betalt.- Jag gör ingenting gratis, säger hon till reportern. Maj Steen har verkligen missförstått det här med att ha ett förtroendeuppdrag. Det ingår i arbetsuppgifterna att svara på frågor. Att hon tror på spöken och tar betalt för seanser, får hon gärna göra för mig, men att ta betalt för att svara på frågor - Something is rotten in Borås!
-
Borås tidning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Får en känsla av att tanten skulle passa bättre i (kd). De gör heller inget gratis och där är det inget konstigt med attförsöka få kontakt med andar.

Anonym sa...

Jag tycker inte att folk egentligen har med det att göra. I USA är det nästan krav på att vika ut ens privatliv och dra in barn och fru i politiska uppdraget. Att hon tror på andar eller gör seanser tycker jag borde vara lika ovidkommande om man är Ateist eller Kristen, Strejt eller homosexuell.

Har vi inte religionsfrihet i det här landet fortfarande, och människor är väl fortfarande fria att inte behöva kommentera om de inte vill. Man blir väl för fan inte livegen bara för man är politiker eller moderat för den delen.

Jag tror inte på andar, men jag tror på att alla människor förtjänas att behandla med respekt, och efter att läst socialistiska bloggars personangrepp så har jag tappat respekten för många.

Du höll dig iofs inom rimliga gränser för kritiken.

Alexandra Einerstam sa...

Tobias: Jag kritiserar inte Steens tro på andar eller att hon tar betalt för seanser. Jag kritiserar henne, för att hon tar betalt för sådant som ingår i hennes förtroendeuppdrag.

Anonym sa...

Nu litar jag inte på att Insider inte klipper ihop allt för dramatisk effekt. Det är nämligen inte första gången som dom granskat något och inte haft någon aning om vad dom pratar om.

Jag tycker att det beror på frågorna om hon måste svara. Det är principsak att man inte ska behöva försvara sin tro.

Vilka frågor var det hon vägrade svara på och i vilken kontext?