RÖSTA JA TILL ÄKTENSKAP FÖR SAMKÖNADE PAR I DAG!

"Man och kvinna blir ett äktenskap" skriver Lars Hultkvist, nybliven kd-medlem, på Brännpunt i SvD. Debatten om äktenskap för samkönade par har böljat fram och tillbaka i framför allt DN och SvD. Trots att majoriteten i Sverige är för äktenskap för samkönade par, framgår det inte i dessa tidningar, då motståndarna fått oförskämt mycket utrymme.
-
När nu SvD tar in ytterligare en artikel av en motståndare till könsneutralt äktenskap, där samma gamla, vanliga argument radas upp, börjar jag undra vad SvD:s egentliga agenda är. Publicerar de motståndarnas artiklar för att försöka framställa det som om majoriteten i Sverige är mot äktenskap för samkönade par? Försöker de skapa opinion, genom att gång på gång publicera artiklar med samma innehåll? Motståndarna använder nämligen samma mantra om och om igen och en tidning som SvD publicerar dessa!
-
Vi hbt-sossar har försökt få in vår artikel i någon av de stora tidningarna, men icke. QX publicerade den dock i sin nätupplaga. Vi hade gått steget längre i vår artikel - vi föreslog civiläktenskap.
-
Idag röstar riksdagen om könsneutralt äktenskap (läs mitt tidigare inlägg om detta). Alliansen kommer att rösta emot oppositionens förslag, då de "inväntar propositionen i höst".
De borgerliga ledamöterna, framför allt hbt-förespråkare som Tomas Tobé (m), Olof Lavesson (m), Hillevie Engström (m), Birgitta Ohlsson (fp), Barbro Westerholm (fp), Fredrik Malm (fp), Fredrik Federley (c), Maria Kornevik (c) och Annika Quarlsson (c), kommer att rösta nej till könsneutralt äktenskap.
-
Följ debatten via webbteve eller här. Ännu bättre - gå till Riksdagen och lyssna! Klockan 16:00 sker voteringen.
-
queer vegan out of stockholm skriver också bra om Lars Hultkvists debattartikel.

Inga kommentarer: