Tibble-skandalen

De säljer till högstbjudande (eller billigt till vänner. Tibbleskolan får rektorn och läraren betala 9 miljoner kronor för. Gymnasiet är värt cirka 40-50), oavsett land, de säljer ut det som är vårt!
-
Ovanstående skrev jag om utförsäljning av Tibbleskolan för nästan ett år sedan. Jag måste säga att det är underbart att gå tillbaka till gamla inlägg när Tibble-affären dyker upp igen. Det moderata kommunalrådet Leif Gripestams uttalande att privatiseringen är "odramatisk"blir än mer löjeväckande när jag läser SvD idag.
-
Kristdemokraterna och moderaterna har nu enats om en policy vad beträffar tillvägagångssättet för hur avknoppning av skolor och förskolor ska gå till. En avknoppning kan bara vara aktuell om det stora flertalet på den berörda enheten tycker att det är en bra idé och Kommunen ska också ta ut ett goodwill-värde, står det bland annat i policyn.
-
Gripestam uttalar sig återigen: Om policyn funnits då hade den avknoppningen naturligtvis inte genomförts. Men det var ett antal förutsättningar som var annorlunda.
-
Ja, men vad fint då. Gripestam säger inte till SvD att han är missnöjd med Tibbleavknoppningen, däremot är han nöjd med den nya policyn. Självklart är han inte missnöjd, han sålde väl till två av sina vänner. Jag tror att han är rejält missnöjd med den kritik Tibbleavknoppningen fick och den uppmärksamhet skandalen fick i media. Moderaterna var tvungna att komma med en policy efter den skarpa kritiken.
-
Hur stor genomslagskraft denna policy har återstår att se. Socialdemokraten Conny Fogelström säger till SvD: Men hur mycket är den här policyn värd? Fortfarande är det den rektor som är mest på hugget som får förtur, det är vi kritiska mot.
-
Precis som folkpartisten Mats Hasselgren anser jag att väl fungerande skolor inte ska knoppas av, framför allt inte i Täby, där det finns flest privata skolor i hela Sverige.
-
Det handlar inte om att ha folkets mandat (för folket i Täby hade de inte med sig när de sålde Tibblegymnasiet), det handlar blott och bart om ideologi.
-
Tibble-skandalen är uppe i kammarrätten för prövning, men den är inte avgjord ännu. Må de goda krafterna segra denna gång!

Inga kommentarer: