De säljer ut det som är vårt, de säljer ut allmännyttan!

Återigen en utmaning i bloggosfären - denna gång utmanar Rosemarie "Kulturbloggen" Södergren oss andra s-bloggare. Det gäller att blogga om borgarnas utförsäljning av vårt Sverige. Jag och Åsa gjorde en bildfilm i går kväll om detta. Tyvärr utan ljud.
-

4 kommentarer:

Din vän sa...

Vad kul att ni gjorde en film. Ja vi måste samla alla utförsäljningar som ett slags bevis inför valet.
Det var trevligt att träffas på bloggträffen, förresten.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

Även om ni ibland verkar tro det så äger ni sossar faktiskt inte statens och kommunernas egendom, så det är knappast så att någon säljer ut det som är ert.

Sen att kalla socialdomokraterna för motståndsrörelse är ganska skrattretande. Att ni agerar allmänt släpankare åt borgligheten och ofta väntar 10 år innan ni genomför deras idéer torde snarare förläna er titeln motvalsrörelse.

Alexandra Einerstam sa...

Till Razorwire: Säljer ut det som är "vårt", då menar jag alla vi som bor i Sverige och allmännyttan. Därtill hör det till vanligt hyfs att respektera varandras åsikter. I nuläget anser jag att socialdemokraterna ÄR en motståndsrörelse. Det är min åsikt, respektera den.

Anonym sa...

Jag är ledsen Alexandra. Men att sossarna skulle vara en motståndsrörelse är bara nys. Dom har varit flitigare att privatisera än vad moderaterna nu är. Iofs över längre tid, men ändå.

För att rädda allmännyttan så måste man göra den nyttigare att behålla. Just nu är det mer regler som hyresgästerna får betala för. När jag flyttade från min senaste egna lägenhet fick jag betala 5000 för att jag inte hann att städa. För får man nyckeln sent så ska man vara ute och allt städat på en dag. Rättvist?

Jag är iofs inte för en bostadsmarknad med bara bostadsrätter. Men privata ägare med hyresrätter skulle nog funka det med.

Jag har alltid velat bo i centralaste stockholm. Men att betala svarthyra är uteslutet. Allmännyttan i storstäderna gynnar bara dom med högsta lönerna och kontakter, och dom äldre som stått i bostadsköerna. Att man får betala mer för en hyresrätt i förorten än en hyresrätt i Gamla stan är sjukt, och ändras inte den subventioneringen så vill jag inte rädda allmännyttan...

Nä, inte är det rättvist inte...