Stort förtroende för vår gemensamt finansierade välfärd

Hela 90 procent av svenskarna föredrar högre kvalitet inom vård, skola och äldreomsorg framför sänkta skatter och en stor majoritet kan tänka sig att betala högre skatt för att förbättra kvaliteten inom dessa områden.
-
Viljan att höja skatten för att alla ska få bättre service är högst när det gäller sjukvården.
-
85 procent av alliansblockets väljare kan tänka sig att avstå sänkt skatt till förmån för ökad kvalitet inom sjukvården. 91 procent om det gäller pengar till äldreomsorgen, 89 procent om skolan och 76 procent om det gäller kvaliteten inom barnomsorgen.
-
Glädjande nyheter för en sosse som jag. Solidariteten är fortfarande stark i Sverige!
-
GP, SKL

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har ett 12-årig facit mellan 1994-2006 att världens högsta skatt INTE leder till högre kvalitét i sjukvården.

Denna sk. "undersökning" visar bara att opinionsföretagen kan vinkla verkligheten så som uppdragsgivaren önskar...

Anonym sa...

Men kors!
Den enda rimliga slutsats är att folk är missnöjda med vården idag. Tror tusan det att de flesta är beredd att betala lite extra OM det ger bättre vård (många gör det ju redan via privata försäkringar. Fråga istället folket om dom tror att högre skatt kommer att ge bättre sjukvård - det har ju aldrig funnits så mycket pengar i systemet som nu!!!

Alexandra Einerstam sa...

Ja, jag är missnöjd med Vårdval Stockholm och jag är missnöjd med att finansminister Anders Borg, håller så hårt i Statens plånbok. Satsa på vård, skola och omsorg istället för att sänka skatterna!