Ett regnbågsförslag från socialdemokraterna i Stockholms läns landsting

Lars Dahlberg, oppositionslandstingsråd för socialdemokraterna i Stockholm län, föreslår att alla bussar i SL-trafiken borde köra med regnbågsflaggor under Europride i sommar. I like! Här kommer pressmeddelandet i sin helhet:
-
Sätt regnbågsflaggor på alla bussar under Europride
-
Alla bussar i SL-trafiken borde köra med regnbågsflaggor under Europride i sommar. Det föreslår Lars Dahlberg, oppositionslandstingsråd för socialdemokraterna.
-
— Jag vill att varenda buss som finns på SL:s turlistor ska ha en regnbågsflagga under Stockholm Europride. Jag vill att samhället och Stockholms läns landsting markerar vår öppenhet och firar det glädjande faktum att alla människor är unika och olika, säger Lars Dahlberg, oppositionslandstingsråd för socialdemokraterna.
-
Varje sommar sedan 1998 arrangeras Stockholm Pride. Det har vuxit till en av de största festivalerna i Stockholm och deltagare kommer från hela Sverige för att delta i firandet av kärlek, folkfesten och kampen för lika rättigheter och möjligheter, oavsett sexualitet. I år växer festivalen och Stockholm står stolt värd för Europride den 25 juli till den 3 augusti. Det betyder att staden kommer att fyllas av homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) från hela Europa.
-
—Bilder på Stockholm under Europride kommer att visas i nyhetsmedier, fotoalbum och webbplatser under lång tid framöver. Det här är med andra ord ett bra tillfälle att marknadsföra Stockholmsregionen som en öppen och välkomnande region, säger Lars Dahlberg.
-
Lars Dahlberg kommer att driva frågan om regnbågsflaggor på alla SL:s bussar i landstinget och SL:s styrelse.
-
(För mer information kontakta Ida Strutt, pressekreterare 070-737 39 38)

Inga kommentarer: