Bara bröst - är det så farligt?

Vi har väl alla stött på någon som är upprörd över att mödrar ammar sina barn i det offentliga rummet (mig stör det överhuvudtaget inte). Nour El-Refai blottade sina bröst i ett humorprogram och blev fälld för ofredande. Tjejer har badat i simhallen med bara bröst och blivit avvisade från platsen. Tjejer, som ligger på sandstranden en varm sommardag och solar topless, fälls inte för ofredande. Vari ligger skillnaden?
-
Varför upprör bara bröst så mycket? Då borde håriga ryggar förbjudas, av samma anledning (oanständigt?). Det upprör väl precis lika mycket? Jag anser inte att vare sig håriga ryggar eller bara bröst borde förbjudas i simhallen. Alla har vi väl sett en naken mans- eller kvinnokropp?
-
Varför är kvinnors bröst så till den milda grad sexualiserade? Män har också bröst och deras bröstvårtor reagerar på beröring, på samma sätt som kvinnors bröstvårtor.
-
Varför är mannens bara bringa anständig och en kvinnas bara bröst oanständiga?
-
DN

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt korrekt, det är inte farligt!
Nakna bröst, naken rygg, nakna ben eller kanske en helt naken kropp är INTE farligt eller stötande. Alla vet vi hur vi ser ut utan skylande små tyger. Tvärtom är det ofta de små tygstyckena som ska vara så sexiga som möjligt som retar sinnena och och får vissa betraktare att fantisera för mycket.
Hellre naken än små tygstycken - vi är alla lika fina och lika mycket värda, ung som gammal! Hälsn. Danne