Fru Gårman i jämställdhetens anda?

Redan 1979 gjorde Karl-Gustaf Gustafsson fru Gårman
-
Nu är det snart slut med könsdiskrimineringen vid våra övergångsställen. Regeringen har givit Vägverket i uppdrag att ta fram en Fru Gårman-skylt som i jämställdhetetens anda ska komplettera den klassiska Herr Gårman.
-
Det handlar också om jämställdhet. På de flesta vägmärken förekommer i dag manliga figurer och statssekreterare Leif Zetterberg säger till Aktuellt att det är rimligt att kvinnor syns på fler vägmärken (svt).
-
I ett tidigare inlägg skrev jag att av 400 miljoner "jämställdhetskronor" har bara 148 miljoner använts. I och med detta vet vi att regeringen har hittat ett viktigt jämställdhetsprojekt, som de är villiga att satsa pengar på (obs! ironi).
-

4 kommentarer:

Anonym sa...

Könsdiskriminering eftersom kvinnor varit förbjudna att använda de könsseparatistiska övergångställena märkta Herr Gårman?
Det tycks inte finnas några verkliga jämställdhets frågor kvar att ta tag i för feminister, kvinnochauvinister och pk människor.
Vi som väljer att se bortom kön och för verklig jämlikhet mellan könen fäller en tår för dumheterna.

Alexandra Einerstam sa...

Till androgyn: du har inte läst inlägget ordentligt - det är skrivit med en ironisk ton. Detta är inte ett riktigt jämställdhetsprojekt

Anonym sa...

Tack för att du skriver mig på näsan;-))
Det var företeelsen du tog upp som jag kommenterade.
Vi tycks vara helt överrens!?

Anonym sa...

Namninsamling mot "Fru Gårman"!

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1931