Vårdnadsbidraget blir dubbelt så dyrt!

I Stockholm är 35 miljoner i årets budget avsatta för vårdnadsbidraget. För ett helår beräknas kostnaden till 70 miljoner kronor (SvD).
-
Beräkningar från Rut (Riksdagens utredningstjänst) visar att det kan komma att kosta det dubbla - mellan 120 och 140 miljoner om året. Rut har också räknat fram att kostnaderna för vårdnadsbidraget motsvarar mellan 370 och 425 nya tjänster inom barnomsorgen!
-
S-kvinnor Stockholm, Avantgarde och Rebella kommer imorgon, 1 maj, att demonstera mot vårdnadsbidraget. Gör det du också! Vi ses i Humlegården imorgon!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stockholms stad tänker alltså satsa dubbelt så mycket på barnomsorgen som det var tänkt. Varför skulle det vara dåligt? Intresset från föräldrar som har förvägrats kommunalt betald barnomsorg är uppenbarligen stort.

Anonym sa...

Hur kommer det sig att man betraktar detta som en kvinnofälla? Är inte män också potenta nog att ta hand om barn.

Borde man inte inom vänstern då stödja ett förslag som stödjer en förälders möjliget att klara sig på deltid.

Det enda slående argumentet som jag hört om vårdnadsbidraget är att det inte gynnar ensamstående, utan bara de med partner...

Blev lite irriterad att du bara länkade tendentiöst till artiklar mot vårdnadsbidraget, men inte till det ursprungliga förslaget som jag ville läsa. Har redan läst argumenten mot. Att kvinnor ska ha rätten att välja och att det är lättare om dom inte kan vara hemma med barnen på fulltid... ;)

Anonym sa...

Måste tillägga att jag inte kan förstå varför någon skulle vilja vara barnledig i evighet på det sättet, men det är väl deras eget val.