Nej, så lättlurade är inte vi låginkomsttagare

När jag läste den moderatstyrda regeringens artikel i DN idag, var min första tanke "tror moderaterna att vi är dumma i huvudet?!"... ytterligare sänkt marginalskatt för låg- och medelinkomsttagare så att det lönar sig att arbeta mer.
-
Marginalskatt? Så här skriver Alliansfritt Sverige: Problemet är bara det att låginkomsttagare idag inte betalar någon marginalskatt, så marginalskattesänkningen är alltså riktad till medel- och höginkomsttagare.
-
Jag vill inte ha skattesänkningar på bekostnad av vår välfärd! Satsa istället pengarna på (endast några exempel):
-
1. De äldre (många är ensamma och deprimerade, Satsa mer på våra äldre som var med och byggde Sverige).
2. Ensamstående föräldrar (som nu måste betala för ett vårdnadsbidrag de inte kan utnyttja. Ge dem någon tusenlapp extra).
3. Den förebyggande primärvården.
4. Utbyggnad av föräldraförsäkring.
5. Genuspedagogik i förskola och skola.
6. Fler förskolor som har öppet på obekväma arbetstider.
7. Bättre & billigare kollektivtrafik.
8. Fler hyresrätter (varför inte dra igång ett nytt miljonprogram och inte bygga på höjden, utan bygga smart - bygga bort segregering genom låga hus i gränder (åk till Dalhem i Sala för ett studiebesök).
9. Fritidsgårdar ute i förorterna med många vuxna (ni vill ju att fler ska jobba, så varför inte anställa en rad vuxna som jobbar på dessa fritidsgårdar?).
10. En riktigt bra handlingsplan för mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld, våld i samkönade relationer.
-
SvD

3 kommentarer:

batti sa...

Varför skulle sänkt skatt ge en sämre välfärd? Danmark har högre skatt än Sverige; är Danmark mindre segregerat?

Att sänka skatten betyder inte nödvändigtvis att staten får in mindre pengar, även om vissa alltid tror och påstår detta...

Anonym sa...

Undersökningen är ju ett beställningsjobb från Ulvskog via GP som hon idag hänvisar till som att "svenska folket" tycker så.

Man kan lika gärna hänvisa till Aftonbladets omröstning där 60% tycker att det är bra att regeringen sänker skatterna!

Välfärd och skatt har inget samband. Ett bra exempel på detta är att S-regeringen hade världens högsta skatter och lade ner två st vårdcentraler i Kista/Rinkeby/Tensta. Regeringen Reinfeldt sänker skatterna och ska bygga 7 st (!!!) vårdcentraler i Kista/Rinkeby/Tensta...

Höjd välfärd med höjd skatt är bara skitsnack!

Anonym sa...

Problemet är att "ett alliansfritt sverige" har fel, alla med en inkomst över grundavdraget (ca 1500:-/månad) betalar marginalskatt. Även kommunalskatten är en marginalskatt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Marginalskatt