Lesbisk, men inte från Lesbos

Jag gillar inte ordet "lesbisk". Jag kan kalla mig "flata" ibland, i syfte att återta ordet. Nu har dock några invånare på ön Lesbos gått till domstol för att återta ordet "lesbisk": Vi är väldigt upprörda över att kvinnor som gillar kvinnor världen över har lagt beslag på vår ös namn, säger journalisten Dimitris Lambrou. Upprörda? Här vallfärdar tusentals homo- och bisexuella kvinnor till ön Lesbos och spenderar "rosa pengar" på logi mat, dryck, utflykter och souvenirer. Turismen på Lesbos är beroende av denna grupp kvinnor.
-
Pecunia non olet (pengar luktar inte), sade kejsar Vespasianus (69–79 e Kr), när han införde avgift på de offentliga toaletterna i Rom, det är även fallet med "rosa pengar". De målsägande i fallet är en bunt homofober, som inte inser att majoriteten på ön Lesbos är beroende av dessa "rosa pengar". Lesbos är måhända ett populärt turistmål i Grekland, men det finns andra öar. Konkurrensen är hård. Om de målsägande i denna rättgång vinner, kommer homo- och bisexuella kvinnor världen över att bojkotta ön.
-
Guardian
SvD

1 kommentar:

j sa...

Jag har hört att lesbos är en av de få öarna som INTE är beroende av turismen, så jag tror inte de drabbas så mycket av om alla flator bojkottar ön. Sen ska man ju inte bry sej om vad några lesbobor säger ändå, det är en vacker ö som är värd att besöka.