Igår röstade riksdagen NEJ till könsneutralt äktenskap

Igår skrev jag: Idag röstar riksdagen om könsneutralt äktenskap (läs mitt tidigare inlägg om detta). Alliansen kommer att rösta emot oppositionens förslag, då de "inväntar propositionen i höst".
-
Så här gick voteringen igår:

-
29 socialdemokratiska ledamöter var frånvarande igår. Jag hoppas att det är ett resultat av kvittningen. Fyra (4) röster saknades! Hur varje enskild ledamot röstade igår, kan ni se här.
-
Hbt-förespråkare som Birgitta Ohlsson och Fredrick Federley röstade "ja", det vill säga de röstade mot könsneutralt äktenskap! Regeringsmakten och enighet inom den så kallade alliansen är viktigare än att rösta med oppositionen. Kom ihåg det hbt-personer! De säger att de värnar om hbt-personers rättigheter, men när det kommer till kritan, så är det bara ord och inte handling!
-
Åsa Petersen skriver bra om detta på Aftonbladets ledarsida.
-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad missnöjd jag är på regeringen. Och hur kommer den väntade propostionen se ut egentligen? Har inga höga förhoppningar tyvärr.

Anonym sa...

Det är väl av principsak som man röstar emot. Tror faktiskt att propositionen är bättre. Känns bara som ett billigt sätt att plocka poäng med att tidigare lägga proposition.

Innan ville man vänta, och nu vill man skynda på. Det är ingen som tror att när det väl gäller så kommer det inte gå igenom.

PS. Birgitta Ohlsson var den jag hejade på som ny partiledare. Men hon var inte intresserad och anses vara för radikal...