Ytterligare ett svek, denna gång från kristdemokraterna

Kommer ni ihåg vad kristdemokraterna sade under valrörelsen? Kommer ni ihåg vilket löfte de gav för att locka till sig väljare som tröttnat på de höga bensinpriserna? Bensinpriset skulle sänkas rejält sade Göran Hägglund för ett år sedan. Ett år senare höjs bensinpriset med 29 öre per liter och dieselskatten blir dyrare.
-
Jag tror att jag kan försvara det inför varje person som röstat på kristdemokraterna, säger Hägglund till Expressen. Tror? Tror gör man i kyrkan socialminister Hägglund. Till DN säger Hägglund: Nu har vi genomfört jobbskatteavdraget, vilket gör att människors marginaler har ökat, och vi höjer också avdraget för resor till och från arbetet.
-
Jobbskattavdraget och avdraget för resor äts upp av det höjda bensinpriset och om inte dessa avdrag räcker till så kan man alltid knapra på den "utlovade tusenlappen" för att köpa bensin? Ja, men då blir det ju inte mer i plånboken! Så när den så kallade alliansen pratar sig varma på DN Debatt om den där tusenlappen, då är det ju egentligen bluff och båg. I ett tidigare inlägg visar jag på ytterligare exempel som gör att vi egentligen inte har någon extra tusenlapp.
-
När jag ser kristdemokraternas valaffisch från förra året - ett garantibevis till alla väljare som röstar på kd, då känns denna affisch som ett hån mot just de väljare som röstade på kd.
-
Läs också debattartikel i Aftonbladet om borgarnas svek.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker väl iofs att det är dåligt att dom sviker ett vallöfte. Men är det någon annan som ens försökt att lova det i vänstern? Såna här debattinlägg gör snarare att folk låter bli att rösta än att dom röstar på vänsterblocket.

Vad gör sossarna för bilisterna? Inte mycket, det är inte miljövänligt anser man och därför ignorerar man att det behövs vägar och tror att folk per automatik genom att göra det outhärdlig i Stockholm främst att köra bil ska få ner utsläppen.

Skulle Sossarna sänka bensinskatterna? Troligen skulle grisar snarare få vingar och trängselskatten ett permanent faktum med lika stor trolighet som att jag kommer fortsätta leva om en sekund.

Sossar älskar skatter och permanenta lösningar brukar uppstå ur deras temporära.

Inte för att jag tror folk röstar tvärtemot i opinionsundersökningarna säger att dom ska rösta vänster för att dom tycker vänstern gör ett bättre jobb. Snarare för att det finns olika grader i helvetet och dom ändå inte har nåt förtroende för politiker.

Anonym sa...

Nä nä, Tobias, ta nu inte din egen darrande förtroende för vår politiska apparat och din begynnande rättshaverism som orsak att döma folk som idioter. Folk ville inte ha den klassiska moderatpolitik som det Nya Arbetarpartiet trots allt står för, utan var nog mest trötta på dels Persson (som trots allt blev sannspådd i att jobben kom! Nu säger Reinfeldt samma sak, ha ha!) dels på arbetslösheten.

Raderade Webbsideskommentarer sa...

En lögnare är en lögnare oavsett hur vackert dessa Allians partier diskuterar.

Anonym sa...

Dom flesta jag pratat med. Rostande sossar. Sager att det det skulle bli battre om det var sossarna som styrde. Men inte tycker dom att dom egentligen ar sa bra.

Nicklas, kan du saga vem dom ska rosta pa om dom i stort satt tycker att partierna star for samma sak. Skillnaden pa hogern och vanstern ar dock att hogern vager gora en del saker som sossarna bara dromt om. Som att till exempel ta itu med bidragsfusket.

Det ar mittenvaljarna som ar bittrast nu. Det eftersom hogerregeringen gjort ett slafsigt jobb. Synd, tycker jag sjalv. Men tyvarr ar det sa i Sverige att hogern blir tvunget att jobba hardare an vanstern nar dom sitter i regeringen.

Na, jag tror att folk skulle stalla battre krav pa politikerna om dom forstod varfor dom gor som dom gor, istallet for att bara hora kritiken. Men tyvarr ar ju inte alla intresserade av politik, eller har du fatt for dig det, Nicklas?

Sossarna ar helt klart battre pa att ljuga, om man ska utga fran att politiker ljuger. For dom tror pa det dom sager sa mycket sa att man kan tro att dom lever i en annan varld ibland.

Angaende jobbtillvaxten sa sa en sosse innan valet att det inte ens gar att ge alla manniskor jobb. Ingen skulle vilja det. Varken foretagen eller staten. Det skulle inte finnas en arbetskraft att mellan. Nu tycker man att det inte ar nog med jobbutveckling, sager Mona Latrin. Ar det for att sossarna inte har nagon politik just nu som dom bara gnaller och spottar ut floskler. Ar det har nya sossarna sa langtar jag tillbaka till tiden med persson.

Anonym sa...

Tobias har rätt i en del och fel i mer. Det han har rätt i är att högern "vågar" ta itu med bifragsfusket som visserligen finns men inte är så enormt som de får det till. Det måste vara för att de utgår från sig själva? Att ha fuskat med saker verkar ju närmast ha varit en merit för att få en taburett.

Sen kommer felen. Det är en otroligt vanlig fördom som visserligen är vanligast inom borgerligheten (se bara på statsministerns avskyvärda bok "Det sovande Folket" dör han idiotförklarar svenskarna å det grövsta!) men som uppkommer hos många som sysslar med politik på för stor del av tillvaron under en längre tid, och det är att folk inte skulle förstå politik. Det gör de oerhört bra, det är mer så att många inte förstår ord som "konvergenskrav", "subsidiaritetsprincip" och "grön skatteväxling". Politik går igen i allt och folk begriper mycket bra vad det är fråga om, det är bara att titta på opinionssiffrorna så fattar man det.

Den sossen du pratade med innan valet måste ha varit antingen tung högersosse eller också resonerade han utifrån rådande kapitalistiska villkor. Och i såfall har han rätt. I det samhälle vi lever i idag FÅR inte alla människor ha jobb dels utifrån den inbyggda kapitalistiska principen om att jämvikt på arbetsmarknaden är till kapitalistens nackdel. Men också till följd av de överstatliga regler vi är ålagda att följa från det liberala projektet EU som har inflationsbekämpning som sitt främsta mål och inte välfärd.

Om en väljare kom till mig och sa att han eller hon inte visste vilka man skulle rösta på eftersom de tyckte att partierna stod för samma sak så skulle jag helt enkelt be honom eller henne att dels följa sitt hjärta och gå efter vad som var viktigast och läsa om vad partierna tycker. I andra hand rösta blankt.

Du påstår att "mittenväljarna" är bittra. Bah, medelklassen är fan alltid bitter. Det är inte den jag i min roill som politiker vänder mig till. Det är inte min klass.

Vore kul om du kunde skaffa ett svenskt tangentbord till nästa inlägg.

Anonym sa...

Jasså? Det är inte jag som kallar dom för idioter. Det är du som påstår att jag gör det. Det intressanta är att om man verkligen lyssnar på dom som tycker om ideologier så kommer det fram. Dom är egoistiska och ser om sitt eget hus. Det som många i vulgovänstern inte fattar är att svenskarna inte bryr sig om vilken regering det är, bara det blir påtagligt och tydligt bättre för dom själva. Sverige är ett av dom enda länderna där man tycker skattesänkning är fel, för man tror att det betyder sämre kvalitet. Det är inte sant. Det kan betyda det, men det är inte likhetstecken mellan det.

Vem är medelklass idag? Hur mycket måste man tjäna? Vilket jobb ska man ha? Klassretoriken är tjatig och knappast upplysande när man inte egentligen vet vilka man är ute efter att hjälpa.

Till och med vänsterpartister är kapitalister i dagens Sverige. Men dom vill inte erkänna det. Dom tror på någon uppstädad version av den kapitalismen dom föraktar, som i stort sätt alla föraktar. Men inte lika fanatiskt.

Att snacka kapitalism är oftast skitsnack, och leder bara till något annat slags kontrollsamhälle där staten istället för kapitalisterna bestämmer över pengarna.

Äh, du snackar massa skit, Nicklas. Har följt alla jäkla vänsterbloggar, opinionsundersökningar och annat blaj. Vulgovänstern tycker att folk är smarta när dom gör som dom vill. Går att jämföras med en make som misshandlar sin fru. Opinionsundersökningarna är en historia i sig. Vem röstar i dom? Varför är dom representativa för Sveriges befolkning. Underligt att folk tror på opinionsundersökningar bara för att dom visar vad man gillar.

Ingen som märkt att det är tre år kvar till valet, inte tre veckor? Ett år av gnäll räcker. Nu gnäller folk för gnällandets skull.

Förresten är inte mittenväljare samma som medelklass. Det är folk som befinner sig mellan blocken. Om du är politiker som du säger, så ser du väl skillnad på äpplen och apelsiner...

Anonym sa...

He he he, snackar skit ja. Så brukar det låta när man inga argument har.

Du tror som de flesta som inte är klassmedvetna, att arbetarklass bara utgår från hur mycket man tjänar men klassbegreppet rymmer så oerhört mycket mer. En slaktare med ackord kan vissa månader komma ut på 40 papp innan skatt men kan inte bestämma över sin arbetssituation. Däri är han helt utelämnad åt sin arbetsköpare. Han får inte ta kaffe när han vill (det kan han inte med tanke på ackordet heller), han har inte flextid och han kan inte bestämma över sin framtid. En egen företagare kan ta ut 18 innan skatt för att företaget inte går bättre men kan ändå bestämma precis allt i sin situation. Klassbegreppet rymmer även sociala möjligheter, precis det som vampyrregeringen håller på att rusta ned för oss.

Jo i princip är mittenväljare medelklass. Arbetarklassen röstar på (s) (v) och, dåligt utbildad som den är idag på (sd). Visst förekommer fluktueringar, och förra valet röstade en stor del av LO-kollektivet på borgarna, men till största delen är det så.

He he. Som vanligt har du ett rätt och resten fel. Ditt rätt är skattesänkningarna och folks inställning till dem. Hög skatt är inget självändamål, men när skattesänkningarna till största delen tas från folk som redan befinner sig i en svår situation och går till folk som redan har det oerhört bra är det inte rätt. Det är det folk ser och reagerar på.

Vilket bevisar att du ahr fel i att svenskarna inte skulle bry sig. 250000 var ute på gatorna över hela landet och demonstrerade mot den amerikanske mördarclownpresidentens orättfärdiga intåg i Irak. Det tycker jag talar för sig själv.

Ditt fjärde stycke nedifrån tycker jag är det intressantaste eftersom det ger vid handen att du inte vet det första om det du kritiserar, vilket i det här fallet är socialismen. Socialismen är en antiauktoritär, antikorporativ och till hundra procent demokratisk ideologi som inte på något sätt syftar till ett kontrollsamhälle.

Du har antagligen inte ens rört ett ex av det kommunistiska manifestet!
Gör det! Jag tror att du kommer att finna det upplysande. Jag har läst Friedman, Locke, Smith, Kant och Rand (som visserligen bara är en usel science fictionförfattare i likhet med Ron L. Hubbard som grundade det andra vanvettiga tankefelet vid sidan av liberalismen, scientologin, på samma grunder, ha ha!). Det var nyttigt för jag fick en intressant insikt i den ideologi som jag dagligen kritiserar.