Åklagare raljerar på Svenskans Brännpunkt

Ingenting tycks vara mer säljande än sexuella aktiviteter utövade på ett svinaktigt sätt. Med sådana journalistiska preferenser blir orsaken till åklagarens beslut ointressant. I en debattartikel i SvD skriver kammaråklagare Rolf Hillegren, Anders Halfwordson, Anna Pettersson och Anders Sundholm att sexualbrott är de brott som utreds bäst och vidare att alla utgår från att "profilerna" är skyldiga. Författarna till artikeln gillar inte Elisabeth Fritz:
-
Detta ger en påminnelse om att advokattiteln inte alltid är någon garanti för kunskap, erfarenhet och gott omdöme.
-
Jag förstår att dessa åklagare har ett behov av att "försvara" sig, men den underliggande tonen i artikeln känns oangenäm. Avslutningsvis säger de:
-
Det vore därför förnämligt om de som förfasar sig över hur dessa utredningar sköts som omväxling började intressera sig för någon annan brottstyp – förslagsvis bedrägerier. En sådan granskning lär dock utebli då utrymmet för hysteriska reaktioner torde vara minimalt.
-
Sorry boys and girl - jag kommer att fortsätta" förfasa" mig. Jag kommer att fortsätta skriva om våldtäkter, behovet av en lagändring och behovet av en samhällsförändring beträffande attityden gentemot kvinnor.
-
.

Inga kommentarer: