Twi, twing, twingly...

-
Jag har följt denna twinglydiskussion i bloggosfären och även kommenterat den hos Svensson och på någon annan blogg. Egentligen hade jag för avsikt att inte skriva om Twingly. Det finns nämligen lite annat att skriva om (läs budget och jepp där länkade jag visst till SvD eller var det DN?), men när ordet twinglyhora dyker upp på flera bloggar och även på bloggar som inte vill använda sig utav ordet, men som ändock skriver detta ord i etikettsfältet, då känner jag ett starkt obehag, då är måttet rågat för en feminist som jag.
-
Räcker det inte med att (låt oss kalla dem)
stureplansprofiler använder sig utav ord som drinkluder och gänghora?! Måste nu människor i bloggosfären använda detta hemska ord?!
-
Vem fan i bloggosfären hade en sådan dålig fantasti på oss "twinglypingfanatiker"
att denne/denna var tvungen att använda ordet hora?!
-
Tävling utlyses härmed: den som kommer på ett bättre och mer passande namn på oss, får ett pris av mig.
-
Vidare, efter att ha läst detta nyanserade
inlägg, vill jag lägga mig i debatten ytterligare och om jag anses vara en av de där 33 som Johan har lyft fram, är det väl en smula märkligt om inte detta inlägg dyker upp på knuff eller lillebror Bloggportalen?
-
Jag använder mig av bland annat
StatCounter, detta för att se till exempel vilket inlägg som dragit mest, hur många som varit inne och läst och hur länge. Det är detta med "hur länge" som är det intressanta. Tack vare ping och Twingly kanske mitt inlägg hamnar på sajter som SvD, DN eller knuff, kanske har ett av mina inlägg fått folk (574 har klickat på ett av mina inlägg om våldtäkt, vilket nog är mitt så kallade bloggrekord) att klicka på länken till mitt inlägg, men det intressanta är inte själva "bloggrekordet", det intressanta är hur länge de stannade kvar.
-
De flesta klickar på en länk och på två röda har det insett att inlägget var oviktigt?ointressant?obehagligt?onödigt?oläsbart? Dock genererar det i att den som "klickat" onekligen har förbättrar bloggarens statistik och eventuella status i bloggosfären. För att ge ett tydligt exempel på detta har ni nu dagens skörd från min blogg (Visit Length):


-

-
Flertalet har varit inne på min blogg mindre än fem sekunder! Jag kan naturligtvis inbilla mig att 80 procent är snabbläsare eller har någon annan övernaturlig superkraft som gör att de har inhämtat all information på min blogg, men så är naturligtvis inte fallet.
-
Mitt mål som blogginnehavare är att förvandla det gröna fältet till åtminstone det aprikosfärgade eller brunoranga fältet.
-
Mitt mål är att få folk att l ä s a min blogg och återkomma. Jag vill naturligtvis ha m å n g a läsare, för jag vill opinionsbilda, jag vill upplysa...jag vill, jag vill, jag vill, jag vill så mycket med min blogg och som relativt okänd hbt-person (jag är tyvärr ? ingen riksflata som till exempel Mian Lodalen eller Tiina Rosenberg) och hobbypolitiker når jag fler människor via min blogg än på till exempel ett torgmöte.
-
Twingly, ping och andra verktyg ger inte automatiskt fler läsare, men det ger definitivt fler träffar. Ergo, för att få läsare måste jag fortsätta skriva bra, intressanta, välskrivna inlägg annars är twingpingknuffintressantnyligenblablabla bara ett luftslott.

-
...Och nu kommer jag själv att skriva ordet twinglyhora i just etikettsfältet, för att ni (som orkat läsa ända hit) skall hitta mig. Fan också vilken dubbelmoral. Jag skäms. Jag borde aldrig ha lagt mig i denna twinglydebatt. Jag kommer hädanefter aldrig mer att använda det ordet och som ni har läst ovan: Tävling! Fina priser! Äran! Använd nu era små grå för att komma med ett bättre namn för oss twingare.
-
Jag erkänner slutligen att jag får en egotripp när någon ringer eller säger att jag har skrivit ett bra inlägg. Jag erkänner att jag får en egotripp när någon annan bloggare har länkat till mig (ja, det vill säga en "positiv länkning") eller skrivit en kommentar (och då talar jag inte om kommentarer som "du är dum i huvudet", utan mer nyanserade kommentarer på min blogg). Jag erkänner att jag är en bloggexhibionist. Nu ska jag pinga detta inlägg.
-
P.S. Jag vill verkligen veta vilka de där 33 är! Kan inte någon lista dem, den där Johan till exempel, har inte han tillgång till den informationen?
-
Svensson har ju räknat upp några, men de övriga? Who is Kaiser Soeze? Jag misstänker starkt att dessa antingen missköter sina jobb å det grövsta (för det krävs tid med mera för att skriva många inlägg) eller har liknande arbeten som jag och Stationsvakt. Jag kan redan se boken i boklådorna, eller filmen på bio: 33

3 kommentarer:

Alter Ego sa...

Intressant, jag läste hela inlägget så jag måste ha stanat några minuter i alla fall + den tid det tar att skriva kommentaren. För den delen brukar jag även läsa alla kommentarer för att inte själv gå in och svara 'goddag yxskaft' för ibland så vänder diskussionen i kommentarerna.

Intressant är också att se att du tänker likadant som mig i mitt senaste inlägg idag, angående besökare. Vet inte när du skrev dit, men jag hade i alla fall inte hunnit se det.
För mig är också besökstiden eller rättare sagt om folk läser vitigare än antalet träffar.

stationsvakt@gmail.com sa...

Man skulle inte kunna ha ett sånt jobb om man inte kunde blogga. Det skulle bli för ostimulerande.

Anonym sa...

Då det i själv verket är Twingly som säljer, är horan, den utnyttjade, i detta sammanhang, borde väl rimligen de som utnyttjar Twingly kallas för torsk, twinglytorsk...