Bloggaren Bildt

Carl Bildt och jag har ett gemensamt intresse - vi bloggar. Lagen om elektroniska anslagstavlor säger att inlägg som utgör fall av hets mot folkgrupp, måste plockas bort av den som ansvarige för sidan. Blogginnehavare som jag och Bildt är alltså ansvariga för innehållet i våra bloggar, inklusive läsarkommentarer.
-
Skillnaden mellan mig och Carl Bildt är att han har en hel stab av tjänstemän som gör jobbet åt honom och ändock finns det kommentarer på Bildts blogg som är "hets mot folkgrupp". Palestinier kallas "djävulens avkommor" och "massmördare", andra kallas för "judehatare" och "terroriströvslickare" (Aftonbladet, SR).
-
Åklagare Jörgen Lindström har bollat över till KU. Tillhör bloggen privatpersonen Bildt eller utrikesminister Bildt? Bildt kan alltså åtalas för de kommentarer som finns på hans blogg.
-
Det kan hända alla oss blogginnehavare att vi kan bli åtalade för de läsarkommentarer som finns eller de inlägg vi skriver, men återigen - Bildt har en stab som sköter bloggen Alla dessa dagar och vi andra har det inte. Bildts stab gör uppenbarligen inte ett bra jobb.
-
Carl Bildt säger till Ekot att han ser fram emot KU:s granskning och KUS:s försök att "ta reda på vem jag egentligen är". Bildts nonchalans gentemot KU har vi sett tidigare och nu får vi se den igen.

Inga kommentarer: