Våldtäktsdebatten fortsätter

Jag har tidigare efterlyst Bodström i debatten om våldtäkter, vilket han också senare gjorde. Nu är det hans tur att kritisera justitieminister Beatrice Ask och han gör det på Brännpunkt:
-
Beatrice Ask låter dröja med tillsättningen och är helt tyst. Eftersom hon vägrar att ta någon debatt utanför riksdagen – i denna såväl som andra frågor – är det omöjligt att veta hur hon ställer sig i de aktuella frågorna om sexualbrotten. Det är olyckligt att Sveriges justitieminister ställer sig helt utanför kriminalpolitikens hetaste debatt, som berör så många människor. Jag vill framförallt att en utredare ska titta på tillämpningen av lagen när det gäller hjälplöst tillstånd och åldersskillnad samt regeln om samtycke. Hjälplöst tillstånd berör situationer då en människa är så utsatt, påverkad eller sover och därför inte kan värja sig eller göra motstånd.
-
Våldtäktsdebatten fortsätter även i tidningen Stockholm City (s. 8 och 9) där Avantgardes ordförande Tara Twana säger: Synen på kvinnor inom rättsväsendet är ett allvarligt problem och vi vill lyfta debatten men tar avstånd från hot.
-
Det har kommit fram hot från "alla möjliga håll" (SC) så de hovrättsförhandlingar som äger rum imorgon, har förflyttats från Svea Hovrätt till säkerhetssalen på Bergsgatan (Kungsholmen). Avantgarde kommer att vara där imorgon (från klockan 08:30) för att visa sitt stöd för våldtagna kvinnor. Här är ett tidigare inlägg jag har skrivit om de så kallade stureplansprofilerna.
-
Jag vill vidare tipsa om ett bra inlägg av Anki Furustrand beträffande gårdagens ledare i Expressen.
-
När får vi se Beatrice Ask i denna debatt? När får vi se Beatrice Ask göra något konkret?
-
STOPPA VÅLDTÄKTERNA NU!

Inga kommentarer: