Those who can't remember the past...

På andra sidan Östersjön lär sig ryska elever att hylla Josef Stalin. Vladimir Putin vill stärka självkänslan hos de ryska skoleleverna genom förskönande historieskrivning:

Under hans period som ledare utvidgades landets territorium; man gick segrande ur det största av krig - Stora fosterländska kriget; den industriella- och kulturella revolutionen förverkligades.

Jag vill då påminna Putin om gulag, avrättningar, hungersnöd och deporteringar. Hur många föll egentligen offer under Stalins regim? Är det fyra miljoner? Är det nio miljoner? Är det 70 miljoner? Är det måhända fler?

Aftonbladet

2 kommentarer:

Anonym sa...

а цыгын кто стерилизовал пачками? так что чья бы корова-то...
vi minns rasbiologiskainstitutet

Alexandra Einerstam sa...

Och hur anonym kom att tänka på rasbiologiska institutet i U-Sala är mig en gåta, men låt oss spinna vidare på anonyms associationsbanor: Baltutlämningen, tvångssterilisering, "svenskars" behandling av samer, de s.k. vikingarna och deras härjningar + mycket annat. Mitt inlägg handlade om Stalin, men om det rasbiologiska institutet är en pik "släng inte sten i eget glashus", så kan jag inte riktigt förstå hur det skall "ursäkta" Stalin.