Rent mjöl i påsen

Statsminister Fredrik Reinfeldt verkar ha svårt att hitta statsråd som har rent mjöl i påsen. Igår presenterade äntligen Reinfeldt sin nya handelsminister (och det blev inte Anna "stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra som jag trodde).
-
Moderaten Ewa Björling är nu handelsminister och vid presentationen berättade Reinfeldt omedelbart om hennes lik i garderoben. Björling har bland annat kört för fort med sin lila porsche, hon har anlitat svart arbetskraft (städhjälp och bygghjälp), dumpat jordmassor och brutit mot bygglovet (hennes villa är visst ett riktigt svartbygge).
-
Det är en helt annan kultur som nu råder på statsrådsberedningen. Statsministern & Co. rycker lite på axlarna och berättar i skämtsam ton om svart städhjälp och ej betald tevelicens et cetera. Nu är det helt okay (kanske till och med en merit?) att statsråden har några lik i garderoben. Ännu ett exempel på den borgerliga arrogansen.
-
Jag funderar på vad man skulle hitta om mig? Möjligtvis någon före detta flickvän som känner sig oförättad och säljer "sin historia" till Expressen.
-
Läs gärna ett mycket bra inlägg (enligt mig) om detta på bloggen Svensson.

6 kommentarer:

Thomas Hallgren sa...

Borgerlig arrogans? Har du tappat minnet? Förra regeringen gick ju inte till historien som nån skandalfri skara precis...

Anonym sa...

Hur var det vår allas Göran Persson och hans "torp". Där blev det ett fall som hamnade i rätten pga brott mot arbetsmiljöregler.

Japp kasta bergskedjor i glashus var det..

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Alexandra Einerstam sa...

Man kanske kan lära av historien?
När ska ni komma ut ur oppositionsgarderoben? Har ni glömt att det är borgarna som är i regeringsställning och att sossarna är i opposition.
Men tack alla ni som på ett civiliserat sätt har kommenterat mitt inlägg. Fridens liljor!

Anonym sa...

Vad fan spelar det för mikrogram av roll vad FÖRRA regeringens statsråd gjorde när den här fortsätter att ta fram brottslingar på löpande band?

Anonym sa...

*S* Vem har sossarna som partiledare då? Men jag måste säga att den nya handelsministern kommer upp i hennes klass och det är svårslaget.

Fattar inte hur sossar ens har mage att klaga på att andra inte har rent mjöl i påsen.

Men jag kan ju hålla med om att det inte ser bra ut. Men om Mona blir Statsminister så tror jag det kan se illa ut för sossarna valet efter. Inte för att jag tror att sossarna kommer vinna.

Tre år är lång tid, och när valkampanjen kommer så blir det en helt annan situation.