En tusenlapp mer i plånboken?

Frågor till den moderatledda regeringen med tanke på den så kallade alliansens utspel på DN Debatt:

-
Har jag fortfarande en tusenlapp mer i plånboken efter att jag betalat den höjda fackavgiften, den höjda a-kassan (Dina pengar) och köpt en månadskort som blir 70 kronor dyrare (DN)? Har jag fortfarande en tusenlapp mer i plånboken, efter att min hyresvärd har höjt min hyra med 35 procent (DN)? Har jag en tusenlapp mer i plånboken när jag går till min vårdcentral i Högdalen, som på grund av Vårdval Stockholm, har 10 miljoner mindre i sin budget och måste kompensera detta på annat sätt(SvD)?.
-
Till den moderatledda regeringen:
-
Jag vill inte ha er tusenlapp när den är på bekostnad av välfärden!
-
Genom att kraftigt sänka a-kassan och fördyra fackligt medlemskap rubbas maktbalansen på arbetsmarknaden till kapitalets fördel. Genom privatiseringar och försämringar av socialförsäkringarna slås det kitt som solidariskt håller samman samhällets grupper sönder. Resultatet blir beteendeförändringar som än mer framkallar krav på sänkta skatter och mer privata välfärdslösningar. Ett mer ojämlikt samhälle växer fram (Åtta år med Reinfeldt. Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik).
-
VI HAR RÅD MED RÄTTVISA!
-
Läs också debattartikel på Aftonbladet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det här borde du titta på. Så får du se vad socialdemokratisk politik leder till:

http://www.youtube.com/watch?v=quQlmikF50o

Anonym sa...

Nä jag vill heller inte ha de 350 kronor mer jag får när det blir att epileptikern jag får köpa privat olycksfallsförsäkring med tiden. 65 miljarder i skattesänkningar kommer ju att börja kännas snart.

Raderade Webbsideskommentarer sa...

Ja och en del tror ju på tomten hela livet ... så varför inte i detta fallet ... med !. :)

Anonym sa...

Precis! Reinfeldt är exakt som tomten! En stor jäkla bluff som man kan mata folk som inte tänkt ordentligt. Men när tankeverksamheten kommer igång så försvinnner tron på tomten också, vilket sker just nu i hela landet. Det roliga är att tomten inte begriper ett skvatt om varför och desperat eldar på med mer av de åtgärder som gjorde honom impopulär in the first place=)

Anonym sa...

Skönt att vi har en regering som bryr sig om arbetarklassen. Vi som är timanställda i kommunen för 70 kronor i timmen är trötta på att betala världens högsta inkomstskatt för att den bilburna medelklassen ska få skattefinansierad sjukvård när de har kört på fyllan.