Är mänskliga fri- och rättigheter verkligen "trams"?

När jag surfar in på Johan Sjölanders blogg möts jag av rubriken Björklund kallar folkpartistisk HBT-linje för trams. Jag ser att Sjölander har länkat till Dagen och går genast in och läser. Mycket riktigt. I intervjun frågar reporter Hasse Boström varför folkpartiet lockar så få:
-
Men vad beror det på att ni inte lockar fler tror du?

(6 sekunders paus)
- Det finns också en kulturradikalism - och en individualsim. Det är en konflikt som har funnits i vårt parti, och var en gång det som utlöste att KDS grundades på 60-talet: kristendomsundervisningen, abortfrågan, de familjepolitiska frågorna och så vidare.
- Det är klart att folkpartiets ställningstagande i några sådana signalfrågor har betytt en hel del för de siffror du pekar på.
-
Roland Utbult använde några ställningstaganden som exempel på sådant som skrämmer kristna väljare, och det togs också ett beslut på landsmötet, att avskaffa heterosexualitet som norm.
-
- Ja det är ju bara trams, att avskaffa det som norm. Jan Björklund skrattar högt.
-
Trams som i struntprat/svammel/pladder/tjafs/dravel/larv/krångel?! Hur kan HBT-personers fri- och rättigheter vara trams? Hur kan mänskliga rättigheter vara trams?
-
De få socialliberalerna som finns kvar i folkpartiet, kan inte ha det lätt under Björklunds styre. Birgitta Ohlsson med flera socialliberaler- om ni inte längre känner er hemma i partiet är ni välkomna till oss sossar.
-
Varför valde ni Björklund till partiledare? Cecilia Malmström är ju tusen gånger bättre! Hur kan ni välja en sådan mansgris som Björklund, som i självaste linjetalet bestämt tar avstånd från "feministiska tokstollar" som kvinnojourer och Feministiskt Intitativ?Inga kommentarer: