Kristdemokraternas kvinnofälla


Det ser ut som om kristdemokraterna får igenom sitt vårdnadsbidrag (DinaPengar, DN, Aftonbladet, Dina Pengar 2, E24). Att det är en kvinnofälla viftas bort med att det införs en jämställdhetsbonus som skall få männen att ta ut mer föräldraledighet.

Alla borgare, utom kristdemokraterna, vill att vårdnadsbidraget och jämställdhetsbonusen skall genomföras samtidigt. Kristdemokraterna vill väl egentligen inte ha någon jämställdshetsbonus alls. Det finns dock fortfarande några socialliberaler kvar i folkpartiet som är kritiska till vårdnadsbidraget, men de tvungna till denna kohandel (vilket även sossarna var tvungna till när de samarbetade med mp och v).

Kristdemokraterna är lyriska och talar om "den största valfrihetsreformen som genomförts i Sverige" (Aftonbladet). Valfrihet för vem? Kvinnor vill ha halva makten och hela lönen. Det är männen som vill ha vårdnadsbidraget. Med hjälp av vårdnadsbidraget kan männen få sina fruar att stanna hemma och sköta markservicen och för det får fruarna lite fickpengar (3000 spänn).

För vårdnadsbidraget är inget för arbetslösa och ensamstående kvinnor. Jag tror inte heller att kristdemokraterna har lesbiska kvinnor som får barn i åtanke.

Vårdnadsbidraget är en rättvisereform. Det ger ett litet, men viktigt stöd till de familjer som väljer att själva ta hand om sina små barn eller vill gå ner i arbetstid för att på så sätt få mer tid till barnen.Vi accepterar inte att statsminister Fredrik Reinfeldt svajar på målet i denna fråga (kd:s hemsida).

Vårdnadsbidraget har inget med barn, valfrihet och rättvisa att göra.

Denna "valfrihetsreform" kommer att kosta kommunerna. Enligt fp landar notan på 5-6 miljarder kronor.

(Alternativ valaffisch)

1 kommentar:

Anonym sa...

Fattar inte varför vänstern (+ fp emellanåt) inte kan myndigförklara kvinnor i detta land. De resonerar som om alla kvinnor är dumma i huvudet och inte kan fatta egna beslut. Min fru har själv valt att vara hemma med vår son i snart 4 år. Det har orsakat oss båda/hela familjen stora ekonomiska bekymmer men, ett val vi inte ångrar.

Vår son började dagis denna vecka några veckor innan han fyller 4. Han är en trygg, harmonisk, självsäker liten kille som nu verkligen ser fram emot förskola. Inskolningen går som en dans och han kan inte få nog.

Pension mellan makar går att fixa. Om nu gumman vill vara hemma några extra år kan väl gubben betala lite extra åt frun? (el sambon). Pengar och karriär går att återställa. Men, de första 0-4 åren i dina barns liv KOMMER ALDRIG TILLBAKA!!!!

http://mytwocents.blogg.se

mvh
Daniel