Oansvarigt!

Jag har gnällt om Mikael Odenbergs och Yvonne Ruwaidas taxiresor och nu är det dags att kritisera mina egna.

Tre socialdemokratiska riksdagsledamöter innehar första, andra och tredje plats när det gäller taxiresor (Ekot). När fyra av fem ledamöter åker taxi för mindre än 15 000, så har vi tre sossar som åker betydligt mer.

Sven Erik Österberg har de senaste nio månaderna åkt för 77 000 kronor kronor! Han har via Riksdagen såväl övernattningslägenhet som årskort på SJ, men eftersom han bor ute på vischan där ingen buss verkar passera, så har han "inget annat val"... Jag ska nog starta ett taxibolag som förelägger taxibilarna utanför deras hus. Jag kommer att bli rik.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fast nu gör du det verkligen enkelt för dig, på gränsen till populism. Vi som bor här i Sthlm är bortskämda med en kollektivtrafik som går till varje buske - och ofta dessutom. Så ser det inte ut ute i landet. Jag kollade resa mellan Sthlm och Färna (dit Sven-Erik Ö sägs åka till) och ser t ex att det är en resa med 2 eller 3 byten och där sista biten går med taxi och som dessutom - vilket är viktigt - inte går på kvällstid.
Jag tycker att man ska ställa sig två frågor:
1. Är det viktigt att det i riksdagen finns personer som kommer även från små byhålor ute på landet?
2. Är det viktigt att dessa personer ute från landet spenderar tid i sina hemmalän eller ska de bo kvar i övernattningslägenheten i Stockholm oftare?

Alexandra Einerstam sa...

Bimpa: Jag har bott i en liknande byhåla som Sven-Erik i 15 år, så jag vet hur det är. Ja, riksdagen skall spegla samhället, därför är det viktigt att de också kommer från hålor som Färna och Möklinta. Det finns andra ledamöter som också bor ute på landet under samma förhållanden, men som INTE har 77 000 i taxinota, hur förklarar du det?

Anonym sa...

Både Anders Borg och Göran Persson har kritiserats för sina resor till och från hemmet men jag unnar båda rimliga möjligheter att ta sig till arbetet. Och vad är det som säger att riksdagen måste ligga i Stockholm?

Anonym sa...

Alexandra: Den enkla förklaringen är väl att ledamöterna är olika intressanta och därmed också olika uppbokade. Sven-Erik Ö är oppositionens främsta talesperson på arbetsmarknadsområdet och där har det ju (som du vet) hänt en hel del det sista året. TV- och radiodebatter, medverkan ute i landet, studiebesök - u name it. Ibland också med jäkligt kort varsel. Men det är klart - han kan ju välja att avstå från debatter och offentliga framträdanden. Eller så kan han strunta i att åka hem till Västmanland. Allt finns ju i el stockholmo...

Btw så har jag också bott på landet, där bussarna går varannan timme i högtrafik och där du egentligen inte har möjlighet att vara flexibel överhuvudtaget. Det går inte att jämföra.

Alexandra Einerstam sa...

Ja, riksdag i Örebro!

Tobias sa...

Måste säga att det känns jäkligt onödigt med dom taxiresorna. Riksdagsledamoter har tillräckligt med pengar för att betala för sina egna taxiresor.

Annars kan dom åka med SJ som vanligt slödder (som dig och mig)