Upp till kamp

Igår var vi på Allsång mot högern. Den sång som jag fick rysningar av var Staten & kapitalet, framförd av Kajsa Grytt (snygg, sexig och jligt bra sångröst). Nu när Major Björklund diskuterar skolpolitik och vi sossar försöker förbättra och förändra vår skolpolitik, är dessa textrader högaktuella:
-
Skolans uppgift är som sig bör
att skola arbetskraften
om kvastarna skall sopa bra
får man inte slarva med skaftenspärrar och kvoter och testprogram
är ett system för att sålla
agnarna från vetet och för var o en
till hans rätta fålla
-
Det kändes bra att hela arbetarrörelsen var samlad igår. Desto tråkigare är att vi (läs sossarna) inte ansluter oss till demonstrationen den 18:e september. Är det inte nu vårt samarbete med vänsterpartiet och miljöpartiet skall fördjupas? Är det inte nu vi skall vara mer eniga än någonsin gentemot borgarna? Jag vill till exempel se fler gemensamma motioner från s, v och mp.
-
Jag gick förresten med en vänsterpartist (läs Åsa) till Allsången och i morse hade jag ett mycket givande samtal med Siv Holma. Om jag inte var en sådan övertygad sosse, så skulle jag gå med i vänsterpartiet bara för att jag gillar Holma skarpt. Jag har ju tidigare sagt att jag inte gick med i partiet utan att jag gick med i Mona Sahlin. Mona Sahlin gick ju som bekant inte med i partiet utan hon gick med i Olof Palme.
-
Ikväll, efter mötet med Avantgardes arbetsgrupp 8:e mars (behöver jag skriva att det är Internationella kvinnodagen då?), skall jag bänka mig framför teven och se första delen i tv-serien Upp till kamp (se också SvD, SvD och Aftonbladet).
-
Och nyss kom min partikamrat Jimmy (världens goaste) med en espresso till mig. Jag blir rörd av denna omtänksamhet.
3 kommentarer:

Tobias sa...

Det är nog på grund av fåniga arrangemang som allsång mot högern som gör att sossarna inte vill samarbeta med vänsterpartiet?

Sossarna har ju läääänge tyckt att samarbete med vänsterpartiet är under deras värdighet. Sossarna vet att dom inte är så vänster längre. Det är inte en slump att vänsterpartiet tycker att sossarna blivit för nyliberala.

Anonym sa...

Vad har Septemberalliansen med Vänsterpartiet att göra?

Anonym sa...

Jag tänker gå dit i alla fall så sosse jag är. Vi har ju blivit ett socialliberalt mittenparti, bedrövligt!