Dra inte alla sossar över en kam!

Sahlins sossar lierar sig med extremister är rubriken på en artikel i Expressen, skriven av Jonathan Leman. Jag och många sossar med mig gillade inte att Olof Palme Center bjöd in Azzam Tamimi och Ghada Karmi. Att Broderskapet bjöd in Gilad Atzmon häromåret är också något jag tar starkt avstånd från.
-
Socialdemokraterna är Sveriges största parti, vilket innebär en bredd, som andra partier saknar. Socialdemokraterna består av individer. Bara för att vi är sossar, betyder inte att vi tycker lika i allt - det är såväl vår styrka som svaghet. Inom partiet har vi individer av olika kön, sexuell läggning, etnicitet, religion, hudfärg, genustillhörighet, klass et cetera. Jag är hbt-sosse och avantgardist/s-kvinna, vilket innebär att jag ibland (eller kanske till och med ofta) tycker annorlunda i frågor som rör hbt och feminism än själva partiet. Jag skriver inte under på allt i socialdemokraternas partiprogram. Jag är sosse, för att socialdemokraterna står mig och mina värderingar närmast. Mitt engagemang i socialdemokraterna, gör det möjligt att förändra partiet inifrån. Politik är att vilja, vilja förändra!
-
Jag ogillar starkt att Leman generaliserar! Jag är sosse och jag lierar mig inte med extremister. Jag blir så trött på borgerlig media och dess ensidighet. Att få artiklar och insändare publicerade i detta blåa gytter är svårt. Gång på gång läser jag artiklar som uttrycker mer eller mindre ett sossehat.
-
Återigen - socialdemokraterna är det största partiet i Sverige och det finns en anledning till det. Blå media skiter i det och fortsätter köra sin propaganda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Then again - vad är en extremist? Jag skulle säga att såväl Sanna Rayman som Per Gudmundson är extremister. För att inte tala om Johan Norberg.

Denna trio har åsikter som avviker så kraftigt från Sveriges befolknings generella att de med fog kan ses som extrema.

Anonym sa...

Jag uppfattar inte att Jonathan drar alla sossar över en kam. Han uppmanar ju de sossar som har andra åsikter i frågan att yttra dig.

Nicklas:
Vilket nonsenssnack!
Vad har du för belägg för ditt påstående?

Anonym sa...

Ja du käre anonym, vad KAN det vara?

Hade jag snackat nonsens så hade liberala partiet styrt Sverige. Det gör det inte, och den sittande majoriteten ligger 15% under i opinionen för gud vet hur många månader i rad.

Vad KAN det vara???