Så talar arrogansen

Franz Kafkas kortroman Förvandlingen handlar om Gregor Samsa, som en morgon vaknar och upptäcker att han har förvandlats till en jättelik insekt (Ungeziefer). I likhet med Samsa, vaknade statsminister Fredrik Reinfeldt en morgon och insåg att han hade förvandlats till Göran Persson, eller var det ett medvetet val?

Igår sommartalade Reinfeldt vid Slussen. Ett sommartal som inte handlade om jobb och välfärd utan om skattesänkningar.Vad jag inte kan förstå är varför statsminister Reinfeldt är så stöddig? För fyra år sedan, visade väljarna att de ogillade arrogans. För fyra år sedan visade väljarna att de ansåg att jobben var den viktigaste valfrågan. Vad håller Reinfeldt på med? Vill han förlora valet? Inser han inte att han har förvandlats till en arrogant, stöddig och pompös statsminister? Vart tog den "lyssnande" partiledaren vägen (Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär)? Varför har Reinfeldt slutat tala om jobb och välfärden(s kärna) och övergått till att tala om skattesänkningar?

Idag talar Socialdemokraternas partiledare, Mona Sahlin, i Tantolunden. Jag misstänker starkt att redan i de första meningarna kommer hon att lyfta jobben och välfärden.

Aftonbladets ledare sammanfattar talet bra.

Fler som skriver på samma tema: Peter Johansson, Peter Andersson, Peter Högberg, Johan Westerholm, Aftonbladet, DN, SvD, Expressen, SVT,

Inga kommentarer: