HBT-sossen tipsar

I ett kort inlägg igår skrev jag att den gångna veckan har varit helt hysterisk. Jag har knappt hunnit blogga och därför kommer dagens första inlägg att tipsa om läsvärda inlägg, som andra skribenter publicerat. Det finns några bloggare inom NetRoots, som denna vecka har varit flitiga som bin: Peter Johansson, Alliansfritt Sverige, Peter Andersson, Peter Högberg och Martin Moberg.

Det är hos Andersson jag hittar följande nyhet: att en av högerns tankesmedjor, Timbro, ger ut motsatsen till Jämlikhetsanden, nämligen Jämlikhetsbluffen. Som små tjuriga femåringar, vill inte högern acceptera att jämlikhet är bra och försöker göra sitt bästa för att bevisa motsatsen.

Ekonomiska klyftor - har de någon betydelse? Har regeringen Reinfeldts politik verkligen något stöd i forskningen? Läs rapporten Borgs Dogmer, för att få svaren.

Igår träffade jag Rosemari Södergren på Svenskt Näringslivs entreprenörsmöte. Vi var nog ett 30-tal bloggare som var inbjudna och bland de bloggare som är med i nätverket NetRoots såg jag även Claes Krantz, Thomas Hartman och Anna Vikström. Södergren har skrivit en briljant artikel på Newsmill. Läs den!

Unga S-kvinnor Rebella har också skrivit en artikel på Newsmill.

De Rödgröna
vill göra 2010 till ett barnkulturår.

Maud Olofsson snurrade in sig rejält i partiledarutfrågningen i P1. Martin Moberg och Johan Westerholm har skrivit om detta.

Den borgerliga majoriteten i Stockholm ber om carte blanche. Läs mer om detta på bloggen Storstad.

Jag vill avsluta med att rekommendera en nyskriven snabbanalys, där Anne-Marie Lindgren granskar effekterna av regeringen Reinfeldts försämringar i sjukförsäkringen. Lindgren hänvisar till en färsk rapport från Arbetsförmedlingen, som slår hål på hela myten om att långtidssjukskrivningar bara är en fråga om för generösa ersättningar.

Inga kommentarer: