[Avslöjande] Miljonärer röstar på Moderaterna

Politikerkollen:

En opinionsundersökning som miljonärstidningen Connoiseur har gjort bland sina läsare visar att de rödgröna får nobben av dem med de högsta inkomsterna.

Så många som åtta av tio miljonärer, 77,8 procent, kommer att lägga sin röst på Moderaterna. Bara 0,3 procent tänker rösta på Vänsterpartiet. Nästan hälften av miljonärerna skulle dessutom kunna tänka sig att taktikrösta för att få den regering de vill ha, och då i så fall framförallt på Kristdemokraterna.

Undersökningen visar dessutom att miljonärerna tror på en seger för Alliansen den 19 september. 94 procent spår att Fredrik Reinfeldt och hans allianskollegor får regera vidare.

Connoiseur har också frågat vilken statsminister som är miljonärernas favorit.

På första plats hamnade Fredrik Reinfeldt och på andra plats hans utrikesminister, Carl Bildt. Därefter följer tre socialdemokrater. På tredje plats kommer Tage Erlander och på delad fjärdeplats Olof Palme och Göran Persson.

Läsarundersökningen genomfördes under vecka 33 och 1560 läsare deltog. Tidningen Connoisseur distribueras till personer som har minst 1,2 miljoner i årsinkomst eller en nettoförmögenhet om minst 5 miljoner kronor.

Va?! Stämmer det här verkligen? Röstar verkligen miljonärer på Moderaterna?

Relaterat: Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

....och kriminella röstar på vänsterpartiet =)

Anonym sa...

... och skattesmitare på sossarna....