Dunderdumt blir supersmart

LO:s vice ordförande, Ulla Lindqvist, bredvid en av affischerna i kampanjen

Högersympatisörer gillar inte LO:s kampanj. Folkpartisten Yvonne Stein blev så upprörd att hon skrev en debattartikel som publicerades i SvD. På LO-bloggen står följande att läsa:
Hon tillför inget nytt till debatten utan det är samma kritik som funnits i två veckor som upprepas.

Därför är jag faktiskt förvånad över att SvD tar in texten och artikeln innehåller dessutom felaktigheter. LO är inget fackförbund utan en konfederation, eller låt oss säga paraplyorganisation, som har 14 fackförbund som medlemmar.

Sedan vinnlägger sig Yvonne inte ens om att stava LO-ordförandes förnamn rätt.
Marie Linder, LO:s kommunikationschef, skriver även en replik i SvD. Centerpartisten Per Ankersjö "avslöjar" då på sin blogg att Linder är socialdemokrat.

Jag kan förstå att Ankersjö & Co. går till attack mot LO:s kampanj (och personerna som ligger bakom själva kampanjen) och inte själva budskapet i kampanjen. DN har nämligen visat att LO:s angrepp mot regeringen Reinfeldts förda politik är "nästan korrekt". Essbeck skriver på sin blogg:

”Den hälsosamma ekonomisten” beskriver LOs kampanj som något ur någon av ”fredagen den 13:e” filmerna. Att få den starka nidbilden på en politisk kampanj från den politiska motståndaren är ett ganska gott betyg. De önskar gärna att skjuta kampanjen i sank utan att förmedla textraderna.

Läser man texten som är knutet till affischerna så får man både bild och text och context.

Men det kanske är för läskigt att läsa när man politiskt står långt ifrån Rödgröna, sossarna och LO.

Läs det finstilta i affischerna och leverera gärna ett svar.

Högersympatisörer som inte ens vet att LO är en paraplyorganisation och att det var fackföreningarna som skapade partiet Socialdemokraterna, borde gå kursen Fackets grunder. Kursen vänder sig egentligen till ungdomar som har fått sin första anställning och inte är så insatta i hur arbetslivet fungerar och vilka rättigheter de har som arbetstagare. Fackets grunder borde också en och annan borgare gå. Vänd er därför till LO-distriktet på er hemort - de kan säkert specialsy en kurs åt er.

Jag ser nu fram emot att LO:s kampanj går in i fas två. Dunderdumt blir nämligen supersmart när LO:s medlemmar får komma till tals.

På samma temat: Röda Berget
Rekommenderad läsning: Farligt spel att hindra politiska spel på jobbet

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag ser också fram emot att LO:s kampanj går in i fas två, så vi slipper se bilder på ministrar med förolämpande ord tvärs över ansiktet sittandes överallt. Det är inte så en seriös valdebatt ska bedrivas...

Kalle sa...

Det är dags för alla oss arbetare som inte röstar på Såssarna att gå ur LO-facken och starta våra egna organisationer. Det är ju vansinne att betala in medlemsavgift till en organisation som hatar vissa sina egna medlemmar och som vill att de ska få ett sämre liv.