LO:s valkampanj är megabra

LO:s andra vice ordförande Ulla Lindqvist


Regeringen Reinfeldts politik är upp och ner. Upp och ner är även de valaffischer som LO presenterade i morse. Nej, alla affischer är inte upp och ner, blott och bart de affischer som visar de fyra borgerliga partiledarna plus finansministern. På måndag, 16 augusti, drar första delen av LO:s kampanj igång. Då visas de upp och ner-vända affischerna där högerregeringen ställs till svars för sin politik.

I den andra delen av LO:s kampanj visar affischerna medlemmar från olika LO-förbund och dessa medlemmar berättar vilka krav de ställer.

Den här valkampanjen är den bästa kampanj jag sett hitintills i valrörelsen 2010. Den är tuff och den är slagkraftig. En och annan högersympatisör kommer till och med att tycka att den är elak. Expressen skriver till exempel: LO:s valkampanj - en attack mot Alliansen.

Det är en megabra och dundersmart kampanj (och jag är inte jävig bara för att min fru är en av de medlemmar som fått komma till tals i kampanjen, se ovan).

Mer om valkampanjer, valrörelse och valaffischer: Sveriges Radio, Aftonbladet, Ulrika Falk, Peter Andersson och Kommunalarbetaren

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kanske borde åka hem till dig och sno din bil. Det är nämligen precis det LO gör med den här kampanjen, stjäl min medlemspengar för att lägga det på något som jag inte för mitt liv vill ha något att göra med. Tänk om LO kanske kunde agera fackförbud och representera alla sina medlemmar istället för att först och främst agera partimegafon, på ett fult jävla sätt, åt SAP. Men det är klart. Åsikten bland er socialdemokrater har ju alltid varit att alla hårt arbetande människors pengar i själva verket tillhör er och att ni är fria att spendera detta på vilket skit ni vill. Ni äcklar mig för att ta det milt...

Anonym sa...

När KD kör en kampanj med motsvarande bildspråk rörande kärnfamiljen och vänder på en regnbågsfamilj - tycker du också att det är ok? Eller när folkpartiet kör en kampanj mot burkor?

Anders

Alexandra Einerstam sa...

Anonym: Det finns ett kongressbeslut att stödja S i valet. Det finns ett kongressbeslut om fackligt-politiskt arbete. LO ÄR medlemmarna. Om det i framtiden förhåller sig så att majoriteten av medlemmarna röstar borgerligt - då kommer kongressen att rösta för att stödja M alt. alliansen. Nu är flertalet LO-medlemmar Sossar. Gilla läget anonym.

Anders: Ja, det skulle vara OK. Det skulle åtminstone vara ärligt av KD att köra just en sådan kampanj. Nu får väl vi hbt-personer representera bufflar och gorillor istället? ;)

Anonym sa...

Alexandra jag är varken buffel eller gorilla. Jag har inget emot en saklig debatt men nivån måste höjas. Vi har fram tills halvårsskiftet över 5000 anmälningar om förtal och ärekränkning på nätet (främst av yngre utsatta personer). Våra ungdomar speglar den så kallade vuxenvärldens sätt att kommunicera.

Anders

Blomman sa...

Håller inte med, som socialist tycker jag det är tråkigt när högern ständigt går på Mona som person och kallar henne toblerone-Mona och liknande, så jag känner mig lite besviken över att LO gör samma sak och håller på med smutskastarkampanjer som detta...

Skattebetalare sa...

Ständigt gnäll från högern.
Vilka var det som tog hit Karl Rove och startade med fulspelet?
Tycker ni inte att facket använder era pengar rätt så är det bara att starta ett eget fack gör som töntarna i CUF och starta en egen arbetsförmedling också(det går ju skitbra).

Anonym sa...

Blomman; min kritik var inte riktad utifrån ett mål att nå konfrontation. Tycker precis lika illa om att företrädare för alliansen använder toblerone-retorik eller för den sakens skull använder uttryck som rödgrön-gegga. Inse att det är just den typen av påhopp mm som i skolansvärld uppfattas och är mobbing.

Anonym sa...

Kanonbra!Det är bra att LO nu visar att Alliansens politik är upp och ned!det är bra att LO tar en klar ställning och visar att skillnaderna mellan Alliansen och Oppositionen är astronomiska!Det är bra att LO visar att moderaterna inte är något riktigt arbetarparti,utan fortfarande är ett högerpolitiskt parti som värnar om de som har det bäst i samhället!Tack LO för din insats!

Anonym sa...

Till att "sno en bil"!
6 kr/medlem och år är att jämföra sig med att sno en bil?

F sa...

Lo stjäl medlemmarnas pengar för att sedan arbeta för ett politiskt parti som endast hälften av medlemmarna sympatiserar i viss grad med.
Det är skamligt och ohederligt!

När Lo tar fajten gör dom det enbart för socialdemokratin , aldrig för arbetaren.

Kort sagt Lo är kriminella.

Anonym sa...

Frank!På vilket vis snor LO pengar från arbetare?Det är valfritt att bli medlem i något av Lo förbunden.Som medlem får du veta de värderingar och regler som facket och LO står för.Så det är bara att acceptera läget eller låta bli!Och Socialdemokraterna redovisar öppet vart pengarna går, till skillnad från (m)!Där organisationer inom "Svenskt näringsliv" och "Skattebetalarnas förening"(vilkas styrelse består av enbart av moderater och från Svenskt näringsliv årligen skänker pengar till (m)!Står du inte ut med de värderingar som fack och Lo står för inom svensk arbetarrörelse,är det bara att starta medlemskap för moderaternas sk.arbetarparti!

F sa...

Visst är det valfritt att bli medlem i LO men det är inte valfritt att engagera sig fackligt utan att gå med i LO. Där är problemet.
Många gillar fackföreningarna men väldigt många gillar inte LO´s sossefixering.
Eftersom det inte finns så många fackförbund att välja på så har man ett ansvar att vara opartiska. Trots allt har de flesta LO facken en monopol liknande situation. Det följer ansvar med detta anser jag.