En eloge till Henrik Torehammar och Brunchrapporten

Annika Lantz är tjänstledig. Hon har tidigare hållit i Sveriges Radios partiledarutfrågningar. Den som har fått axla Lantz mantel detta valår är Henrik Torehammar i Brunchrapporten och han gör det med bravur!

En fråga till partiledaren Sahlin lyder: Om vampyrserien True Blood skulle bli verklighet, hur skulle Mona behandla vampyrerna i Sverige?

Göran Hägglund fick också en fråga om True Blood: Skulle Göran tillåta vampyrer och icke-vampyrer att få gifta sig?

Vilket härligt nytänk! Jag som älskar vampyrserier och vampyrfilmer gillar dylika frågor skarpt.

Idag intervjuade Torehammar partiledare Mona Sahlin. En fantastisk intervju. Rösta på Socialdemokraterna - ett parti för vampyrer. Tips till hemsidan: Socialdemokraternas vampyrpolitik A-Ö.

[UPPDATERAT]

Läs även Martin Mobergs inlägg.

4 kommentarer:

Thomas sa...

"Rösta på Socialdemokraterna - ett parti för vampyrer."
Det är Sveriges skattebetalare smärtsamt medvetna om!

Alexandra Einerstam sa...

Thomas - jag är också skattebetalare och jag rekommenderar att du läser boken Jämlikhetsanden.

Du är fortfarande inne i den gamla vampyrtraditionen där vampyrer agerar utsugare. Se True Blood eller varför inte Twighlight eller Underworld.

Alexandra Einerstam sa...

Sedan Thomas... kan man läsa in ett annat perspektiv vad beträffar vampyrer - att de inte är "normala", att de är en minoritet. Låt oss jämföra vampyrer med hbt-personer - då kanske du förstår varför jag skrev Rösta på Socialdemokraterna - ett parti för vampyrer.

Thomas sa...

Jag har läst Jämlikhetsanden och är inte speciellt imponerad - det är hårdragna slutsatser på ett noggrant urvalt underlag. Så kan man bevisa det mesta - t o m att jorden är platt.
Så min gamla tolkning av vampyrer och socialdemokrater behåller jag.
Socialdemokrati och hbt är ett annat intressant ämne. Å ena sidan går Carin Jämtin ut med kravet på könsneutrala toaletter och kravet på borgarråd för HBT-frågor (om jag minns rätt). Å andra sidan ägnar sig Broderskaparna med Peter Weiderud åt ett intensivt hånglande med muslimska väljare. Hamas är som en slags "religiös socialdemokrati" som man överslätande har uttryckt det. Vad är muslimsk könsapartheid mot muslimska röster? Mycket spännande att se hur de homofoba strömningarna inom denna grupp vägs av mot HBT-vänliga budskap. Att Mona inte syntes i någon större utsträckning i samband med Pride-festivalen förmodar jag var en medveten kalkyl från taktikavdelningen på Sveavägen. Vad kostar en muslimsk röst? Vad kostar en HBT-röst? Vilka kan vi offra?