S, V och MP värnar stjärnfamiljer

För ett tag sedan, skrev jag inlägget Stjärnfamiljen, jag gick vidare upp i talarstolen på HBT-sossarnas kongress och talade mig varm om begreppet stjärnfamilj. Därför blir jag glad när jag ser att S, V och MP nu har en gemensam politik för stjärnfamiljer. Sossarna är numer mer radikala än vad själva Kvinnoförbundet är.
-
I våras gav Kvinnoförbundet ut två foldrar, Både mammor och pappor är föräldrar - broschyr om föräldraförsäkringen och Små barn har stort behov av omsorg - broschyr om barnomsorgen, som jag upplevde som väldigt heteronormativa. Vidare nämndes inte ens ordet stjärnfamilj. Medelst ord som innefattar och inte uteslutar och bilder som inte är heteronormativa, hade Kvinnoförbundet kunnat ta sjumilakliv vad gäller en modern familjepolitik. Det är tur att Kvinnoförbundet har Unga S-kvinnor som Rebella och som just vill vara rebellor. Läs till exempel Rebellas motion Tänk om familjen!
-
Rebellas blogg skriver ordförande Gabriella Gabriella Granditsky-Svenson:
-
De som har följt Rebella under året vet att detta är en politik vi har kämpat för och som nu ser ut att bli verkligen. Det är med glädje jag läser om ambitionen att öka antalet vårdnadshavare, se till så att förskolor har öppet också kvällar och helger, ge ensamstående rätt till insamination och se över möjligheten att överlåta föräldrapenning på andra personer än biologiska föräldrar med mera. Analysen känns modern och helt rätt - och det är inte utan att den polyamorösa relationen mellan de tre partierna i alla fall idag känns väldigt fruktsam!Låt oss hoppas att de socialdemokratiska ombuden på kongressen i höst fattar beslut i den här andan - och bland annat bifaller Rebellas motion!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heteronormativ info är väl det rätta om 95+ % är heterosexuella?
Jag förstår inte varför några % skall styra detta.

Anonym sa...

Och jag förstår inte varför du en envisas med att lägga tid och energi på att såväl läsa och kommentera hbt-bloggar. Hälsningar Alexandra

Anonym sa...

Därför att det hbt och
feminism är i symbios
och i ett fritt och öppet
samhälle har jag den rätten.
Vill du inte ha några inlägg
av mig eller andra som du ser
så får du väl säga det eller
ha din sida för endast medlemmar.