Ulf Ekmans vapendragare rycker ut till kärnfamiljens försvar

Varför se ned på kärnfamiljen? frågar sig Göran SkytteSvD:s ledarsida. Skytte ondgör sig över oppositionens gemensamma utspel om familjepolitik och försöker få det till att S, V och MP är emot kärnfamiljen. Motvallskärringen Skytte (som tidigare liknat Pride med något som han kallar för avgrundsvänstern och menar att hans framträdande Livets Ords Europakonferens i Uppsala borde fått mer medial uppmärksamhet än Stockholm Pride) kan inte ha mer fel.
-
Likt Don Quijote och hans väpnare Sancho Panza, slåss Skytte och och den moralkonservativa högern mot väderkvarnar. När ska Skytte & Co. inse att den heterosexuella kärnfamiljen inte är hotad? Det behövs således inga vapendragare som rycker ut till kärnfamiljens försvar.
-
I och med begreppet stjärnfamiljer inkluderas alla familjekonstellationer, även den heterosexuella kärnfamiljen. Jag ser inte ned på kärnfamiljen (och det är inte mindre än dumheter att Skytte försöker framställa det som att oppositionen gör det), dock anser jag att en modern familjepolitik även ska inkludera andra familjekonstellationer. Förutom regnbågsfamiljer, har vi ensamstående föräldrar, skilsmässofamiljer, familjer med adopterade barn, barn vars vårdnadshavare är mor- eller farföräldrar...
-
Vore det inte mer rakryggat av Skytte att skriva att den heterosexuella kärnfamiljen är den enda acceptabla familjekonstellationen enligt honom och hans gelikar?
-
Tidigare inlägg:
-

1 kommentar:

Niko sa...

ni kan inte på tio år ändra det som det tagit naturen 500 miljoner år att bygga upp. Ni är bara en parantes. Vi övriga går vidare. Kärnfamiljen kommer leva skiten ur er. Kanske inte den svenska men isåfall blandad med den muslimska. Det är vi som är framtiden. Det är vi som föder barn. Varför? Eftersom naturen är sådan och det är inget man kan ändra på