Rapport från verkligheten

Skola och fritidsverksamhet som inte längre finns
-
Jag vet inte om Reinfeldt, Borg och de andra i högeralliansen har varit ute i verkligheten och sett hur deras politik slår mot människor. Högern anser att skattesänkningar på mer än 80 miljarder kronor på tre år är viktigare än vård, skola och omsorg.
-
Det finns otaliga rapporter från verkligheten. Högerregeringen har dock slagit dövörat till, därför kommer jag nu att göra ett nedslag i verkligheten. Rapporten kommer från Vänersborg och en skola, men det skulle kunna vara vilken liten skola som helst.
-
Politiker i Vänersborg har valt att lägga miljoner på en arena. Arenan i Vänersborg skulle kosta 90 miljoner, men slutnotan hamnade på 170 miljoner. Vissa säger att
arenan har kostat 250 miljoner, men politikerna, med S Anders Larsson (Socialdemokrat och projektledare för det omdiskuterade Arena Vänersborg) i spetsen, säger att siffran är en myt. Hur som haver är 90 miljoner eller 170 miljoner kronor mycket pengar. Pengar som hade kunnat lagts på vård, skola och omsorg.
-
Tillbaka till skolan i Vänersborg, där klasser är för få för att delas och för många för att slås ihop. Skolan har cirka 300 elever och en liten skola som denna, drabbas naturligtvis hårdare än större skolor.
-
Det som nu utspelas på denna skola är inte mindre än en tragedi.
-
Barn med särskilda behov (till exempel barn som behöver stöd för sin undervisning) får, på grund av nedskärningar, inte stöd. Elever får inte ut sina grupptimmar. Redan förra året infördes vikarie - och övertidsstopp, personalneddragningar är vardagsmat och fritidsverksamheten är särskilt drabbad. Det är svårt att få det att gå ihop. Barn, personal och föräldrar lider av detta. Det existerar inte heller någon personalvård. Till och med kaffeautomaten är borttagen och vid kompetensutvecklingsdagar bjuds personalen enbart på en slät kopp kaffe.
-
Vissa politiker i Vänersborg svarar inte ens på frågor som personal och föräldrar har ställt via brev och mejl. Debatten i kommunfullmäktige är under all kritik. Socialdemokrater och Centerpartister raljerar på dessa möten och bemöter Vänsterpartister och Miljöpartister på ett nedsättande sätt.
-
Vad jag anser är extra bekymmersamt är att en Socialdemokrat som S Anders Larsson sviker sin ideologi. En idrottsarena är viktigare för Larsson än vård, skola och omsorg att därtill ägna sig åt härskarteknik gentemot andra politiker är förkastligt.
-
Vilka tror ni att Vänersborgare, som har drabbats av denna politik, kommer att rösta på i nästa val?
-

Socialdemokraterna - Jobben först
ttela - Arenan blir ännu dyrare

I Stockholm är det skolstart nästa vecka. Sex av 10 skolor har då antingen ha skurit ned inför skolstarten eller att göra det under terminen. Hjälp till att bilda opinion mot nedskärningarna på skolan! Bjud in dina vänner till FB-gruppen Stoppa nedskärningarna på Stockholms skolor!

-------------------------------------------------------------------
Lästips: Veronica Palm - Fattigdomen slår mot hela Sverige - alla är förlorare på regeringens klasspolitik

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Arena-bygget i Vänersborg är ett fiasko, man vill ha ett bandy-lag att titta på, det är viktigare än skola och omsorg !