Sex and the city-sossarna

Allra mest vänster är de unga kvinnorna. Hela 63,4 procent av kvinnor
mellan 18 och 34 år sympatiserar med något av de rödgröna partierna.
Alliansen är ungefär lika populär som en myggsvärm i Österfärnebo
-
Per Gudmundson har skrivit en ledare (och ett blogginlägg) om nätverket Sq2540sthlm, som inte är ett (uttalat) Socialdemokratiskt nätverk (vilket Gudmundsson skriver), utan vänder sig till unga kvinnor som anser att det är bra om det blir ett regeringsskifte år 2010.
-
Jag har själv varit på tre av dessa träffar, träffar i snygga barer som Rival eller Sjögräs, över ett glas vin, för att diskutera politik ”under trevliga former”, som Gudmundson uttrycker sig i ledaren. Där har jag träffat unga, välutbildade kvinnor med toppjobb, välfyllda plånböcker, märkeskläder och som är intresserade av politik och samhälle.
-
Jag har påpekat att det saknas ett klassperspektiv i detta nätverk, då arrangörerna väljer barer där en deciliter vin kostar 75 kronor men har, efter en nätdiskussion, insett att detta nätverk inte vänder sig till mig. Jag är ju redan aktiv partimedlem, arbetat som ombudskvinna på S-kvinnor, sitter i styrelsen för HBT-sossarna i Stockholm och jobbat med valrörelse och kampanj. Jag må ha en magisterexamen från Uppsala Universitet (men inget välbetalt jobb) men jag är definitivt ingen Sex and the city-tjej.
-
Målgruppen för detta nätverk är unga akademikerkvinnor med (inte nödvändigtvis) välbetalda, intressanta jobb, kvinnor som är intresserade av såväl mode som politik, kvinnor som är Sex and the city-tjejer. Jag håller med Gudmundson när han, i sin slutkläm, skriver:
-
Man kan säga oerhört mycket gott om det socialdemokratiska kvinnoförbundets ledare Nalin Pekgul, men inte att hon är vad en ung citykvinna normalt associerar till när hon sjunker ned med sin Ben&Jerry’s framför reprisen av Desperate housewives . Av utvecklingen att döma har framtidens S-kvinnor dock identifierat just det som huvudproblemet.
-
Jag håller dock inte med Gudmundson när han menar att vi Socialdemokrater inte har någon politik för dessa unga akademikertjejer och medelst detta nätverk försöker lura kvinnor att rösta på S, V eller MP. Gudmundsson vill naturligtvis att dessa tjejer ska rösta borgerligt, men dessa Sex and the city-tjejer kommer att rösta vänster av anledningar jag har skrivit om i inlägget Därför är vi kvinnor Vänster .
-
Det är bra att det finns nätverk som Sq2540sthlm, nätverk som vänder sig till andra målgrupper än vad Socialdemokraterna/S-kvinnor brukar göra.
-
Apropå unga kvinnor, kommer jag att följa med Unga S-kvinnor Rebella ut till Rösjön för att, under en helg, diskutera politik, planera verksamhet och laga mat (det är självhushållning som gäller). På kvällarna kommer jag att umgås vid den öppna spisen med de andra rebellorna över ett glas vin (från en medhavd bag-in-box). Sex and the city-tjejer är naturligtvis också välkomna!
-
-
[UPPDATERING]
Ett smakprov på Gudmundsons kvinnosyn hittar du här. Han skriver bland annat:
...den här bilden gör mig nästan lite k*t!http://www.flickr.com/photos/92103103@N00/113385545/

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pax för att vara Charlotte!

Alexandra Einerstam sa...

Då vill jag vara den rödhåriga, fast jag vill inte arbeta som jurist och jag vill vara flata i den rollen :)

Anonym sa...

Haha, så typiskt! "Citatet" av vad Gudmundson påstås skriva är ju i själva verket han som citerar ett foruminlägg på socialism.nu.