Det rödgröna samarbetet

Det blir allt tydligare vad borgerlig medias strategi är inför valet. Att vänsterkartellens övergripande syfte med att samarbeta inte är gemensamma idéer för framtiden blir allt tydligare – det enda syftet är makten, oavsett vad politiken kommer att innebära, raljerar till exempel SvD. Ordet kartell ska få läsarna att associera till kriminella överenskommelser.
-
Skribenter på högerkanten kommer att göra allt i sin makt för att övertyga väljarna att det bara finns ett alternativ - Allians för Sverige. Det gör de medelst att gång på gång skriva att de rödgröna inte har någon gemensam politik, att de rödgröna inte är tydliga och att de rödgröna egentligen är ute efter "regeringsmakten". Som om det vore något fult att vilja ha regeringsmakten? Vi har sett Centerpartiet förvandlas till Mauderaterna/Stureplanscentern - varför har detta skett? Naturligtvis är det för regeringsmakten.
-
De rödgröna samarbetar. De gör det faktiskt i alla led. Det kanske gör ont i en och annan högerskribent om jag skriver att det rödgröna samarbetet blomstrar även på gräsrotsnivå. Så även bland hbt-personer på vänsterkanten. Under Stockholm Pride sprang vi i varandras tält, diskuterade politik, socialiserade och hade gemensamma aktiviteter. Ett rödgrönt hbt-nätverk håller på att skapas. Redan nu finns facebookgruppen Rödgröna HBTQ-personer.
-
Visst finns det frågor där de rödgröna har svårt att komma överens, men högerskribenternas minne är onekligen kort. När fyra borgerliga partierna skulle bli Allians för Sverige, skedde det inte över en natt. Det var långa, hårda förhandlingar. Det var krav, eftergifter, ett parti, med Lars Leijonborg i spetsen, var på väg att lämna förhandlingarna. Tre partier i regeringsställning balanserar farligt nära fyraprocentsspärren. Moderaterna slänger till dem ett ben då och då. Vi har sett Centerpartiet förlora sin själ och Kristdemokrater säga ja till utländska kvinnors aborter i Sverige och ligga lågt i äktenskapsfrågan. Listan av eftergifter inom högeralliansen kan göras betydligt längre.
-
Vi rödgröna samarbetar för att komma i regeringsställning. Vi gör det för Sverige behöver ett rödgrönt alternativ. Vad Sverige inte behöver är en högerregering!

Inga kommentarer: