Början på en Mosa-Carin-kampanj?

Debatten om friskolor är stundom hätsk i såväl gammelmedia som bloggosfären. Jag kan inte låta bli att oroas över att vi nu ser början på en Mosa-Carin-kampanj. En kampanj som anförs av såväl högerskribenter som Socialdemokrater. I och med att debatten om friskolorna tog fart under sommaren, håller jag det för troligt att vi även kommer att få se debatten, kring de privata skolorna, fortgå på partikongressen i höst. Den debatten ser jag fram emot.

Vad jag dock inte ser fram emot är en ny mosakampanj. Vi har sett Wanja Lundby-Wedin och Mona Sahlin utsättas för dylika kampanjer och högern missar aldrig ett tillfälle att sätta klorna i en kompetent och omtyckt Socialdemokrat. Jag kan vidare inte låta bli att undra om debatten hade blivit mindre hätsk, om det hade varit en man som hade startat debatten (men jag kanske är lite väl konspiratorisk?). Dock vill jag passa på att, i anslutning till detta inlägg, tipsa om Zaida Catláns artikel Lättare att sparka Samuelsson för att hon är kvinna.
-
-

2 kommentarer:

Kent Filppu sa...

När fler kvinnor hamnar i maktpositioner så blir fler kvinnor kritiserade och sparkade. Det är helt naturligt. Men varje gång en kvinna får kritik är det inte för att hon är kvinna (även om det ibland kan vara det). I Carin Jämtins fall så har jag inte sett några personangrepp utan bara kritik mot hennes idiotiska friskoleförslag. Det ska hon ha kritik för då det var dåligt genomtänkt och aldrig kommer att fungera.

Jonas Morian sa...

Själv tycker jag främst att det är de som stödjer Carin Jämtins linje som stått för hätskheterna i debatten, åtminstone inom s. Det är inte hennes kritiker inom partiet som pratat om att folk borde byta parti.